2024 120. kitabı
Okunma: 25 Haziran 2024 21:12
Michael Crichton'ın usta kalemiyle kaleme alınan 13. Savaşçı, sizi 10. yüzyılın karanlık ve gizemli atmosferine sürüklüyor. Hikayemiz, Bağdat Halifesi'nin elçisi Ahmed İbn Fadlan'ın Saka Türkleri'ne elçilik göreviyle çıktığı zorlu yolculuğunda geçiyor. Fadlan, beklenmedik bir şekilde kendini Viking savaşçılarıyla birlikte vahşi bir maceranın içinde bulur. Kendisini "on üçüncü savaşçı" olarak kabul eden bu cesur kuzeylilerle birlikte, sisli bataklıklarda pusuda bekleyen ölümcül canavarlara karşı amansız bir mücadeleye girişir. Bu sürükleyici roman, sadece nefes kesici bir macera sunmakla kalmıyor, aynı zamanda 10. yüzyıl Viking kültürüne ve inançlarına da ışık tutuyor. Fadlan'ın gözünden aktarılan bu tarihi yolculuk, o dönemin vahşi güzelliğini, sert yaşam koşullarını ve savaşçı geleneklerini etkileyici bir şekilde tasvir ediyor. Crichton, kusursuz kurgu yeteneği ve sürükleyici anlatımıyla okurlarını adeta Vikinglerin yanına ışınlıyor. 13. Savaşçı, tarih ve macera severlerin keyifle okuyacağı, unutulmaz bir eser.
13. SavaşçıMichael Crichton · İnkılap · 2000115 okunma