·344 syf.····Okunma: 11 Mayıs 2024 23:41 Chicago
Kitabı Amazon 4 al 3 öde kampanyasında görüp almaya karar vermiştim. Daha önce okuyan kimseyi görmemiştim ama arka kapak yazısı " Oscar adaylı senarist ve Pulitzer Ödüllü oyun yazarı David Mamet'tan 1920'lerin Chicago'sunda geçen bir mafya hikayesi." böyle bir giriş yapınca bir şans vermek istedim.
Kitap hakkındaki düşüncelerim ise karakterlerin diyaloglarının güzel olduğu ama vaat ettiği heyecanın eksik olması oldu. Kitabın son yüz sayfasına kadar neredeyse hiç aşık olduğu kadının öldürülmesi ile ilgili bir şey olmadı. Başında ise olaylara giriş yapmak ve anlamlandırmak için de bir yüz sayfa gerekiyordu.
Gene arka kapak yazısında, " Chicago mafyasını hallaç pamuğu atar gibi atacağını kim bilebilirdi? " yani bu tarz cümleler olunca insan ister istemez aksiyondan aksiyona koşacağını falan düşünüyor ama böyle şeyler hiç yoktu. Ben açıkçası arka kapak yazısı kurbanı olduğunu düşünüyorum çünkü arka kapak yazısında sunulan şeyleri bulamayınca insan ister istemez kitabı beğenmediğini düşünüyor ama aslında ben okurken akıcı bulmuştum ve kısa sürede de okumuştum.
Yorum yazmak için bir süre bekledim acaba fikirlerim değişecek mi yada oturacak mı diye ama açıkçası ben bu kitapta ne okumuştum gibi bir duruma düştüm. Bende nerdeyse hiç etki bırakmamış olduğunu anladım. Hızlı okunan, araya güzel sözlerin sıkıştırıldığı, aksiyonsuz bir okuma diye kitabı tarif edebilirim. Benim içinde değişik bir okuma oldu. İyi okumalar.
#nuriyeokuyor #chicago #davidmamet #karakargayayinlari #karakarga #donemromani #oscaradayli #senarist #pulitzerodulu #mafyahikayesi #roman #edebiyat #begumkovulmaz #kesfet #shopier #okuyucu #alisveris #amazon #kitap