···Okunma: 26 Haziran 2024 20:44 Selamunaleyküm
“Taşları yemek ebediyen yasak kalacaktır."
Şair ve yazar İsmet Özel'in nadide eserinin nihayetine geldim elhamdülillah.
Kitap birçok farklı başlığı muhtevasında barındırıyor.
İlk olarak dikkatimizi seçilen başlıklar celbediyor. Hepsinin üzerinde ayrı ayrı düşünülmüş kayda değer bir mesai harcanmış. Zira siz de yazıları okurken başlıklar üzerinden düşüncelere dalmaktan kendinizi alıkoyamıyorsunuz.
Kitap; “İslam Yeni Bir düşünme yoludur" düşüncesi ile, ilk satırlarla beraber düşünce dünyanızda sayısız ışık kaynağının yanmasına vesile oluyor.
Yazarın kullandığı her kelime ve satır üzerinde ayrı ayrı düşünülmesi gereken cinsten. Birçok düşünce kitabının bizden beklediği de budur elbet. Ama bu kitap biraz farklı. Her satırında, yazarın görünmez bir imzası olduğunu düşündüm. Kullanılan her kelimenin hakkını vermiş ve bedelini ödemiş bir kalemin eseriydi bunlar.
Okunan her kitabın anlatmayı ve açıklamayı arzuladığı bir kelimesi vardır. Benim nezdimde bu kitabın kelimesi “Netame" mealen, “tehlike." Sizler bu satırları okurken bir tehlike ile karşı karşıya kalıyorsunuz. Rahat oturduğunuz koltuğunuzda şöyle bir oturuşunuzu düzeltiyor, irkiliyorsunuz. Bu durumda iki seçeneğiniz var; ya okuduklarınızı boş lakırdılar, yahut süslü sözler olarak algılayacak ve kitabı diğer kitapların yanına tekrar bırakacaksınız, ya da okuduklarınızı özümsemeye çalışıp kelimelerin kalbinize hayat vermesini sağlayacaksınız. Evet kelimeler de hayat verir. Istırap çeken bir kimsenin bütün acılarını dindirir. Onu kirlerinden arındırır. Eğer ikinci şıkkı seçerseniz aynı yansımaları siz de ruhunuzda hissedeceksiniz.
Bu kitaba bir şans verin çünkü düşünmek netameli bir iştir. Düşünün ve doğrulmaya niyetlenin. Bendeniz öyle yapmaya gayret göstereceğim.