Puan vermedi·160 syf.··Beğendi
···Okunma: 27 Haziran 2024 18:04 Kadınların ezilmesi gibi, cinsel baskı da, aile kurumunun kapitalizm için temel öneminden kaynaklanıyor. Ailenin devamı ve üremenin sağlaması için yegane koşul cinselliğin tabulara uygun şekilde meydana gelmesidir. Bir erkek ve kadın.
Kültürünün oranlarına uymayanları marjinalleştiriyorlar, hatta cezalandırıyorlar. Ama şu ana kadar, kadınlar arasında olsun erkekler arasında olsun cinsel çeşitliliği ortadan kaldırmayı başaramadılar
Bu kitap gaylerle, lezbiyenlerle, biseksüellerle, travestilerle, toplumsal ya da biyolojik cinsiyet kimliklerinin kendilerinin olduklarını hissettikleri şeyle uyuşmadığını düşünen transeksüel ve transgendered kişilerle ilgili. Hadımlarla, interseksüellerle, hermafroditlerle ilgili. Bu grupların hepsi, coğrafyaya vekoşullara göre değişen derecelerle olmakla birlikte, farklılıklarından dolayı sık sık zulme veya ayrımcılığa uğruyorlar, Kitabın içeriğinden şöyle bir alıntı yapmak istedim ve cümlelerime başlamak istiyorum. Bu insanlar gelenekçi bir kapalılıkla ve giderek şiddetlenen bir düşmanlıkla karşı karşıyalar .Kitabın içinde bununmilattan öncesine kadar olan dönemdeki durumunu ve şu anki durumunu anlatıyorlar. Eski dönemlerle ilgili kaynakçalarla kanıtlanmış o kadar güzel bilgiler var ki sadece bunun için bile okunur. Yeniden canlandırılan geleneksel değerler, çoğu zaman birbirine önem vermeyi, paylaşmayı, merhametli değil otoritarizmi, ataerkilliği, milliyetçiliği ve yabancı düşmanlığını pekiştiriyor. Bu sürecin kurbanları genelde kadınlar ile ırksal ve cinsel azınlıklar oluyor. Kitabın genel düzlemdeki içeriği bu şekilde ama sadece teorik bilgilerle kalmamışlar birçok ilgi çekici bilgi vermişler ve benim en çok ilgimi çeken ise Çin ile ilgili oldu. Geleneksel Çin kültüründe daha yumuşak bir cinsellik anlayışı var ve eşcinsellik sabit, içkinin özellikleri olan bir cinsel azınlığa özgü bir şey olarak değil, çoğu kişinin deneyebileceği bir seçenek olarak görülüyor. Hong konglu aktivistin Nelson Ng’nin söylediği gibi, “ canım bazen erişte çeker, bazen pirinç,bazen de, eğer çok açsam, her ikisini de!”
Canım adam yahu, ilahi hahhahah