·80 syf.····Okunma: 28 Haziran 2024 12:31 Kasım 2020 İkilem Yayınları ile yayınlanan bu şiir kitabı 80 sayfa. Mahmut Demirer'in altmışa yakın şiirleri dört bölümde toplanmış. 'Adı Sonbahar', 'Oğluma', 'Yalnız Ağaç' ve 'Aslında Geç Kalmadık' diye isimlendirerek. Sonbahar hüznünün insanı arafta bırakan yalnızlığı üzerinden okuyucuya, kalbine batan dikenlerinden bahsetmiş çoğu mısrasında.
Tasvirleri, anlatış biçimi ve lirik üslubuyla şiirlerine kattığı duygusallık ve yalnızlık dolu satırlarını okurken beni de başka diyarlara götürdü. Özellikle şiir başlıkları çok manidar ve derin hisler bırakıyor okurken gönlünüze dizeleriyle dokunuyor..
Mahmut Demirer eserinde, hem umutla bahara yolculuk yapıyor hem de zemheri zamanı kör gecelerde yanında olmayan vefasız yârine sızlanıyor için için. Ayın bir yüzünün karanlık, bir yüzünün ay aydın olması misali gibi; sevdiğinden hem bir anda vazgeçiyor hem de vazgeçemiyor, yapamıyor onsuz. Gri, puslu bir gecede ayakta tek başına ölmüş bir ağaca yansıyan ayın şavkıyla duygular alabora..