Yaşamak debelenir içimde..
2024 9. kitabı
Yaşamak. Adını, sanını, şanını bildiğimiz bazen basit, çoğunlukla hayati bir mesele.. Dönüp durur zihinlerimizde.. Yaşadığımız kaç hayat var sahi? Dönüp duran dünyanın kalbinde atan yüzlerce insandan geriye kaç bin yıllık hayatlar kalır? Belki tüm soruların cevabı ta kendisindedir.. Bir parça müzik, ait olmadığını sandığın ama aslında bütünüyle ait olduğun sonsuz anlar, dizlerine değen bir baş, yediğin ekmek, hayalini kurduğun masa, yanmış bir elbise parçası, aynada gülen yüzler, aydınlık bir çocuk yüzü, bir anne baba gülüşü,gülüşüne yazılmış bir şiir,terkedilmiş bir kadın, mutsuz bir baba, vaktinde açan çiçek, taranmış saçlar, gidilmemiş şehirler,ağız dolusu kahkahalar,bahar kokuları,ayrılıklar,okunmuş kitaplar,yürünmüş caddeler, siyah gözler... Hepsi..Belki hiçbiri... Dönüp içime gelen bu dünyada bir şarkı daha yazmak istiyorum. Kalbimden kalbime dönüp orada yaşamak istiyorum.. Kitabın hissettirdiklerini tarif edemiyorum. Yüzyıllık garip bir yumru bıraktı göğsümde. Kitabı da hissettirdiklerini de saklayacağım,uzunca bir süre..
Duygu ve Düşünce
Gece Yarısı KütüphanesiMatt Haig · Domingo Yayınevi · 202598bin okunma