2024 35. kitabı
Okunma: 30 Haziran 2024 11:01
Her kitabın okunmak için duygusal bir hazırlık gerektirdiğine inanırım. Bu kitap için de duygusal bir boşluk içindeyseniz okumanızı tavsiye etmem. Özellikle kadın okuyuculara sesleniyorum. Biten bir ilişkinin ardından okumayınız! Konusuna gelecek olursak, tabiat aşkıyla hayatına yön veren ellili yaşlarında bir kadının kendisinden nerdeyse yirmi beş yaş küçük bir adama olan aşkı(!) konu ediniyor. Aşk kelimesini burda irdelemek isterim. Hayatının son demlerine gelmiş bir kadın için aşık olmak tazelenmek, gençlik günlerine duyulan özlemi içeriyor bence. Zira hemcinslerimin bu yaşta mantık, tecrübe bakımından daha zengin olduğunu düşünürüm. Mann, çatışmayla dolu bir kitapla karşımızda. Duygu-mantık, somut-soyut, doğal-suni gibi ikilemler üzerine kurguyu dokuyor. Kitapta kadınların dünyası ayrıntısıyla incelenmiş. Buna karşın erkekler yüzeysel bir şekilde anlatılmış. Yani kitap kadın içsesleriyle donatılmış. Sanırım sadece kadınlara yönelik bir hikaye anlatmak istemiş. Kısa ve bir çırpıda okunabiliyor. Diyaloglar, özellikle sanatla ilgiliyseniz dikkatinizi çekecektir. Melankolik bir havası var ama kitabı beğendim. Duygusal olarak hazırsanız kitabı tavsiye ederim.
Aldanan KadınThomas Mann · Can Yayınları · 20121,909 okunma