·286 syf.····Okunma: 23 Haziran 2024 14:38 "Ağaçkakan, sıradışı kahramanların yaşadığı tutkulu bir aşk hikâyesi… Tahttan sürülmüş bir kraliyet ailesinin Prenses kızı ile göğsüne bantlanmış dinamit lokumlarıyla dolaşan meşhur bombacı Bernard, nam-ı diğer Ağaçkakan, Hawaii’de karşılaşırlar. Ağaçkakan bir kanun kaçağıdır ama sıradan bir suçlu değildir, şerefli bir davası ve saygı değer bir felsefesi vardır. Prenses ise seksin “arsız” çağrısına doğru dört nala koşturan soylu vücudunu ıslah etmeye karar vermiştir. Yüksek toplumsal ve çevresel duyarlılığı Ağaçkakan’ın romantik bireyciliğine toslayınca, Prenses bambaşka bir davanın peşinden koşmaya başlayacaktır: Aşk…"
Kitabın arka kapak yazısından bir kesitle giriş yapmak istedim incelememe.Genel hatlarıyla bu kısım kitap hakkında ön bilgiyi verir okura.Biraz daha detaya girecek olursak;yirminci yüzyılın son çeyreğinde (yazar bunu sık sık kullanır) Amerika'da yaşayan Prenses Leigh_Cheri ve ailesiyle tanışırız ilk başta.Babası Kral Max,annesi Kraliçe Tilli ve evde boğaz tokluğuna çalışan,sonradan konum değiştiren Gulietta.Yazarın uçarı hayal gücü haliyle karakterleri de ilginç kılıyor.Prenses Leigh_Cheri başlı başına okurun ilgisini çekecektir.Cinsel problemler yaşayan Prenses bir dönem kendisini korumaya alır ve uzak durur erkeklerden.Bir gün yaşlı kadın Guetta ile Hawai ye giden Prenses,kendisi gibi kızıl saçlı bombacı Bernard ile tanışır ve onun tutuklanmasından sonra aşk uğruna kendini evinde tutsak eder.Bir Camel paketiyle iletişim halindedir,paket üzerindeki figürlerden ve Ağaçkakan'ın ona anlattığı ay ile ilgili şeylerden kendi dünyasını yaratır.Pramitlerle ilgili derin düşünceler içerisine girer.Ağaçkakan'dan gelen bir mektupla aşk için verdiği savaşta bir yanlışlık olduğunu düşünen prenses tutsaklığına son verir,umudunun kesildiği anda ise A'ben Fizel ile evlenmeye ikna olur ,bazı istekleri vardır karşılığında.Ve işte kitabın finalinde aşkı kalıcı kılmanın yolu nedir sorusu bana direkt kitaptaki şu cümleyi hatırlatıyor. "Sevmek aşkı yaratır.Sevmek kendi kendini yaratır.Mükemmel aşkı yaratmak yerine mükemmel aşığı arayarak boşa zaman harcıyoruz.Aşkı kalıcı kılmanın yolu mükemmel aşkı yaratmak olamaz mı?"
Mükemmel aşkı yaratmaya çalışan Ağaçkakan ve Prenses Leigh_Cheri'in hikayesini okuyacağız.
Yazardan daha önce Parfümün Dansı'nı okumuş,geçen sene beğenerek okuduklarım arasında ilk 10 kitap içerisine girmişti.Ağaçkakan da güzel ama Parfümün Dansı kadar değil.Kitapla ve sevgiyle kalınız.