"Yarayla alay eder, yaralanmamış olan."
2024 93. kitabı
Romantik batağına batmış olduğum için dört elle sarıldığım bir kitaptı. İyikide sarılmışım çünkü gerçekten beğendiğim bir kitap oldu. Yalan yok birçok konuda sinir oldum. Ve kitapta rahatsız olduğum konular ve olaylar vardı. Ama bunları yazarken bunların güzel bir şey olarak değilde yanlış olduğunu söylenerek yazılmıştı. Yani okuyan birisi gece hayatına (kitapta sık sık yer alan bir konu) özenmek yerine bunun yanlış bir şey olduğunu benimsiyor. Ve bu adamakıllı açıklanıyor. Bunu yapan kişinin pişmanlığını da okuyoruz. Akıcı, okuyucuyu içine çeken bir dili vardı. Karakterleri kolayca benimsedik. Mimiklerine kadar hayal edebildim okurken, mekan konusunda emin olamasamda karakter betimlemeleri harikaydı. Kitap daha çok ana karakterlere odaklıydı. Yan karakterler fazla pasif yazılmıştı. Kim olduklarını ve nasıl birisi olduklarını akılda şekillenecek kadar yazmış yazar. Mesela Erva karakteri kitapta başrolün en yakını, sırdaşı ama yeterince tanımıyoruz. Yazar, kızımız ruhen çok kaybolursa Erva'yı devreye sokup nasihat verdiriyor sonrada şutluyor sanki akajsjjs. Olay akışı ve kurgusu güzeldi. Kurguda çoğu nokta cinnet geçirmezlik olsa da güzeldi yani. Kızımız Sahra (Yazarımızın soyadını kızımıza vermesi, bana Jane Austen'in, ismini kitaptaki güzeller güzeli karaktere vermesini hatırlattı. Kendimce benzeştirdim.), çok tatlı, masum, nefsine hakim olmak için çaba sarf eden ve kitaptaki bir olaya kadar da gayet güzel hakim olan bir karakter . Bu olayda çıldırmakta haklı olsa da kendisine hakim olamadığı için çok sinirlendim. Spoi olmaması için yazmasamda okuyunca hangi olaydan bahsettiğimi çok keskin bir şekilde anlayacaksınız. Bu olay dışında keşke biraz daha cesaretli olsaydı. Eğer biraz, ya biraz cesareti olsaydı, Ahmet'e onu sevdigini söyleseydi (spoi değil kitabın ilk sayfasında bu durum açıklanıyor.) işte o zaman belki de kitabın konusu içeriği bile farklı olacaktı. Neyse iyi ki de söylememiş, Ahmet'i de hiç sevmem aojzhsia. O zaman belki de Emir ikinci erkek olurdu. Ay düşüncesine bile kahretti. Kızımızı sevdim. Biraz masum, biraz çekingen, biraz utangaç, biraz atılgan. Sahra'nın Emir'e alıştıktan sonra çekingenliğini çuval fırlatır gibi atıp bir anda flörtleşmeye (kızımıza göre sadece dostça sohbet (sabır)) başlamaları beni çok şaşırttı. Oğlumuz Emir, kendisinden başta nefret ettim. Allah'ın cezası, kitabın başında çok afedersiniz ama pezevenk gibi dolanıyordu. Hele gece hayatı. Ya bir karaktere niye böyle bir özellik yazılıyor bilmiyorum. Allah'tan sonrasında pişman oldu, o işlerden elini ayağını çekti (Bu arada o sonrası Sahra'ya aşık olmasının sonrası.). Kendisini çok sevdim. Bizim salak kızımız yüzünden çok üzüldü ama olsun. Yaptıklarının kefareti resmen yani. Neyse, gerçekten zeki ve saygılı bir karakterdi. Şeytan tüyü var çocukta, kendini her türlü sevdiriyor. Kitap akıcı, okumaya yeni başlayanlar için, Rsye girmemek için direnenler için birebir. 13-14 yaş üstü okuyabilir. Kitabın çoğu uyuşturucu üzerinden gidiyor hatta bu konudan başlıyor. Yüksek derecede hassasiyetiniz varsa okumayabilirsiniz, ama o sahneler de abartı değil. Cinsel sahne yok. 3-4 tane öpüşme sahnesi var onlar da rahatsız edici düzeyde değil. Atlanabilir şekilde. Kitabı pdf okudum, satın alır mıyım? Hayır. Her ne kadar karakterleri benimsesem de kitabı benimseyemedim. Benim için daha çok, zamanımı dolduran, beni RSden kurtaran, beynimi rahatlatan bir kitaptı. Önerir miyim? Biraz öncede söylediğim gibi, boş zaman, rs, bunalmışlık gibi durumlardaysa karşımdaki kişi, evet öneririm. Ama eğer karşımdaki kişinin keyfi yerinde,okuması düzenindeyse başka bir kitap öneririm. İyi okumalar dilerim. Kitapta sevmeyebileceğiniz durumlar, -Gece hayatı, -Uyuşturucu, -Arkadaşları tarafından kolay yönlendirilen başrol, -Aşk üçgeni!!!!!!!!!! -Aşkın bağımlılığa dönüşmüş olması... Seveceğiniz durumlar, -Yürekten seven erkek başrol, -Deli gibi bolca Juliet&Romeo repliği (söylemeden geçemeyeceğim ben bayıldımm.) -Karakterlerin şakalaşmaları, -Başroller arasındaki çekim,uyum, -Ay çöreği ve elmalı turta(kitabın sonlarına doğru ne demek istediğimi anlayacaksınızz :)
Edebiyat & Roman
Love PieZeynep Sahra · Ren Kitap · 202211,4bin okunma