2024 26. kitabı
Selam kitap dostları Kedim Reşo ya kendisini yedirecek kadar güzel bir kitapla karşınızdayım(sağ üst köşesi) Kendi içinde insanlıkla ilgili derin sorgulamalar yaşayan bir müzisyenin akıl almaz gösterisini anlatıyor kitap. Bir cinayetle başlıyor hikaye. Kahramanımızın amacına hizmet eden bir cinayetle. Sonrası neredeyse her cümlesini çizmek isteyeceğiniz analizlerle devam ediyor. Müzisyen olan kahramanımız nefret beslediği insanlığa oldukça travmatik bir an yaşatıyor yaptığı enstrüman ve bestesiyle. İnsanların hırsı, yalancılığı, basitliği, bencilliği, uyuşmuşluğu, vurdumduymazlığı, amaçsızlığı, ikiyüzlülüğü gibi neredeyse insanlığa dair ne varsa işlenmiş kitapta. Tüm sancılar birer mesaja indirgenmiş ve kurgunun içine ustalıkla işlenmiş. Ve kitabın son sahnesi asla unutulmayacak şekilde canlandırılmış. “ Başından beri haklıydım, siz insanlar iyi sunulduğu vakit bir insanın ölümünü dahi zevkle izleyebilirsiniz. Çürümüş yalandan ahlaklara sahip canavarlarsınız. Katil olan ben değil bundan keyif alarak dinleyen sizlersiniz. Tüm haklılığımla sorarım size: seyircisiz bir gösterinin amacı nedir?” Unutulmaz bir kitap oldu benim için. Keyifle okuyun kitapla kalın
GösteriFırat Serin · Siyah Beyaz Yayınları · 202435 okunma