Gösteri

2024
Siyah Beyaz Yayınları
9786256619470

2024 26. kitabı
Selam kitap dostları Kedim Reşo ya kendisini yedirecek kadar güzel bir kitapla karşınızdayım(sağ üst köşesi) Kendi içinde insanlıkla ilgili derin sorgulamalar yaşayan bir müzisyenin akıl almaz gösterisini anlatıyor kitap. Bir cinayetle başlıyor hikaye. Kahramanımızın amacına hizmet eden bir cinayetle. Sonrası neredeyse her cümlesini çizmek isteyeceğiniz analizlerle devam ediyor. Müzisyen olan kahramanımız nefret beslediği insanlığa oldukça travmatik bir an yaşatıyor yaptığı enstrüman ve bestesiyle. İnsanların hırsı, yalancılığı, basitliği, bencilliği, uyuşmuşluğu, vurdumduymazlığı, amaçsızlığı, ikiyüzlülüğü gibi neredeyse insanlığa dair ne varsa işlenmiş kitapta. Tüm sancılar birer mesaja indirgenmiş ve kurgunun içine ustalıkla işlenmiş. Ve kitabın son sahnesi asla unutulmayacak şekilde canlandırılmış. “ Başından beri haklıydım, siz insanlar iyi sunulduğu vakit bir insanın ölümünü dahi zevkle izleyebilirsiniz. Çürümüş yalandan ahlaklara sahip canavarlarsınız. Katil olan ben değil bundan keyif alarak dinleyen sizlersiniz. Tüm haklılığımla sorarım size: seyircisiz bir gösterinin amacı nedir?” Unutulmaz bir kitap oldu benim için. Keyifle okuyun kitapla kalın
GösteriFırat Serin · Siyah Beyaz Yayınları · 202435 okunma
Selam Bugün sizlere beni çok heyecanlandıran bir kitapla geldim. Konusunu okuduğumdan beri aklımda canlanan birkaç görüntü var. His olarak bana Koku kitabını anımsatan, enstrüman noktasında Hannibal dizisindeki bir sahneyi anımsatan ve bu noktalarda yüksek beklenti ile başladığım bir kitap oldu. Beklentim karşılandı. Cinayet kitabı olarak başlayıp bir suçlunun zihninde neler olduğunu, o çarpık düşüncelerin onu bu noktaya getirdiğini o ruhsal arayış ve doymayışı okudum. Bir amaç, bir haz arıyordu bence. Kendisi mükemmel bir müzisyen ve "Ölüm arzumuz körükleyen; hayatın çirkin, zevksiz müziğidir; ritmime uymayan bu vasat senfonidir. " Kitabımız bir cinayet ile başlıyor ve içsel düşünceler ile harmanlanarak devam ediyor. Öldürdüğü insanların kemik ve organları ile bir enstrüman yaparak onlara bir mesaj vermek, bir şey kanıtlamak istiyor. (Karakterimizin adi S.) S. Bu süreçte o kadar monolog kuruyor ki bilinç akışı çok güzel aktarılmış. Daha ilk sayfalarda bile bu çok başarılı ve kitabın içine çekiliyor o betimlemelerle S.'nin zihninde birebir yaşıyorsunuz. Ben ortaya çıkan bu karanlık sanatı çok sevdim. Eh içinde cinayet olduğu içi bir yaş uyarisi yapmadan geçmek istemiyorum. Ben çok beğendim, tavsiyemdir.
2024 90. kitabı
Okunma: 07 Haziran 2024 16:15
Yazarın İkinci kitabı Gösteri . İlk kitabı Sirk. Önümüzdeki günlerde Sirk kitabı da okuma listemde olacak. Canım Kitap Dostum @gldn_okuyor önerisi ile okudum ve çok beğendiğim, keyifli bir okuma oldu. Kitabımız cinayet ile başlıyor. Ve daha ilk sayfalarda katilin , maktul ile monologları ve iç sesi ile kaleme alınan ruhsal analizleri efsaneydi. Aslında tüm kitapta hem ruhsal analizler hem de betimlemeler monologlar ve diyaloglar efsaneydi. Her paragrafta uzun düşünme molaları verdim . İnce bir kitap lâkin dolu dolu, kesinlikle zaman ayırmaya değer bir eser. Ben yine konudan koptum değil mi :⁠-⁠) Bay S. Aileden gelen bir yetenek ile çocuk yaşlarında başlamış telli çalgılar ile ilişkisi. Tüm telli enstrümanları ve bir kaç da üflemeli enstrüman çalabilen, zeki, kültürlü, başarılı ama bir o kadar da karanlık bir adam Bay S . İnsana ve insanlığa büyük bir öfke ve nefret güden, bu sebeple bir ders, bir mesaj verme gayesiyle korkunç bir katile dönüşen, öldürdüğü insanın kemik ve organları ile eşi benzeri görülmemiş bir enstrüman yaparak bununla bir gösteri yapma hazırlığında olan Bay S amacına ulaşabilecek mi dersiniz? Son gösterisinin hazırlığı esnasında AŞK da bu genç adamın kapısını çalar ve Bayan N ile karşılaşır. Veee devamı ve çok daha fazlası kitapta :⁠-)
2024 85. kitabı
İnsanlığa korkunç bir öfke ve nefret güden bir müzisyen Bay S. Hayatı sorgulayan bir metafor. «" Bir melodi duymak ister misin, bizzat enstrümanı kendin olduğun? Zihnin hiç böylesi bir
2024 71. kitabı
Okunma: 05 Temmuz 2024 23:41
GÖSTERİ Sıra dışı bir gösteriye konuk olmak ister misiniz? Bugün kısa ama oldukça derinden etkileyen bir eserle geldim. İlk sayfadan itibaren gerilim dolu sahneler eşlik ediyor.Sonucunu hep merak ederek ilerledim ben . Karakterimiz Bay S insanlardan ve çevresinden nefret eden biri. Kayıp bir gencin cinayetiyle başlıyoruz ilk sayfalarda. Sonrasında ise Bay S' nin gösteri için hazırlanışa eşlik ediyoruz. Küçüklüğünden itibaren müzikle uğraşan Bay S bu sefer unutmuyacak bir gösteriye hazırlanıyor. Bay S' nin hazırladığı kendi yaptığı enstrümanı duyunca çok şaşıracaksınız. Neden mi? Çünkü enstrümanı kendi yapar . Yaptığı enstrüman ölen gencin kemikleri ve organları desem size. Bu gösteride seyirci olmayı kabul eder miydiniz siz? Devamı için kitabı okuyun mutlaka, bakalım gösterinin sonucunu nasıl bulacaksınız. Kitapta altını çizeceğiniz cümleler mevcut. Oldukça anlamlı ifadeleri kullanmış yazarımız. Hadi siz bu kitabı hemen okuyun, ben de yazarın diğer kitabını okumaya gidiyorum
2024 66. kitabı
Okunma: 18 Ağustos 2024 00:24
Merhabalar okuyucu dostlarım ; Fırat SerinFırat Serin kaleminden sıradışı bir hikâyesi olan GösteriGösteri adlı kitaptan bahsetmek istiyorum sizlere. #kitapkonusu #kitapyorumum Öncelikle şöyle başlamak istiyorum söze; kitapta karakterlerin isimleri baş karakter S., yakın arkadaşı T. K., salon sahibi Bay M., ilerleyen sayfalarda kalbini hoplatan Bayan N. ve onun amcası Bay R ve arkadaşları Bay D, Bay O., Bay P. şeklinde verilmiş tıpki adli vaka haberlerinde şahısların isminin gizli tutulması gibi. Bunun nedeni S. 'nin işlediği cinayet ile başlıyor olması. Bay S. müzisyen ve çalgılar konusunda yetenekli.Genç birini nsanlığa ders vermek için planlı bir şekilde öldürüyor. Korkunç planını uygularken planda olmayan aşk ile sarsılıyor. #felsefik #psikolojik tarzda varoluşçuluğu sorgulayan #müzisyen #yazar ve #ressam karakterleri ile dolu dolu #edebi ve #sanatsal sohbetleri içeren bir okuma oldu. #serapkitap #güldeninkitaplığı #okudumbitti
2024 63. kitabı
Merhaba bugün sizlere yazarın kalemi ile ilk defa tanışmış olup fazlaca beğendiğim bir kitapla geldim."GÖSTERİ" Kitabımız başka kitapların aksine, bir cinayetle başlıyor. Kahramanımız Bay S. insanlardan oldukça nefret eden,insanlıkla bir alıp veremediği olan,bunalmış bir tıp.Aynı zamanda bir müzisyen. İçinde bulunduğu çıkmazdan dolayı yaşamına son vermek ister.Ama bu son,öyle basit bir son olmayacaktır.Kendince insanlara ders vereceği son bir gösteri hazırlamak ister. Bu gösteri de çok ihtişamlı bir şekilde olmalıdır. Bunun için,çalacağı enstrümanın da özel olması gerekiyor. Aklına bir fikir gelir ve bu enstrümanı insan kemiğinden ve organlarından yapmaya karar verir. İşte böylece bir cinayet işliyor.Terk edilmiş bir sitede maktulun bedenini parçalara ayırıyor.Ve eşi benzeri olmayan bir enstrüman yapıyor. Peki Bay. S neden böyle bir şey denemiştir? Gösteri günü gelip çattığında nasıl bir davranış sergileyecektir? Tek bunla bitmiyor.Üstüne, beklemediği bir anda aşk kapısını hunharca çalıyor. Bu durum onu daha çok allak bullak ediyor.Gösterisini yapıp yapmamak arasında kalıyor. Zaten psikolojisi çok da düzgün olmayan Bay S. ,Bayan N'ye olan aşkıyla nasıl başa çıkacaktır? Psikolojik tarafı ağır basan bir kitaptı.Ayrıca yazar kitabı,hiç sıkmadan,gereksiz ayrıntılara girmeden sade bir şekilde kaleme almıştır.Bu da benim çok hoşuma gitti. Psikolojik, gerilim türü okumaları sevenlere tavsiyemdir.
2024 146. kitabı
GösteriGösteri Fırat SerinFırat Serin “Acımı bir şekilde içimden söküp bir başka yere bırakmak ve böylece o ezici ağırlığını bir nebze olsun hafifletmek niyetindeydim…” #gösteri eseri benim icin yazarımızın tanışma kalemiydi.Eseri merakla,soluksuz okurken,yazarımızın guclu kalemini cok sevdim.İnsallah #sirk i de okumak nasip olur. Katilin ruh halini oyle muazzam betimlemiş ki hayranlık duymamak mümkün degil. İnsanların gerçek yüzlerini gördükten sonra onlardan nefret eden Bay S. insanlara ders vermek için çıktığı yolda,hayat boyu zihnine musallat olan düşünce ve karmaşa tohumu ile cebelleşen bir adamdır. Aileden gelen müthiş bir yetenegi sahip olan Bay S m,çocuk yaşlarından beri tüm telli enstrümanları ,bir kaç da üflemeli enstrümanı çalabilen,keskin zekaya sahip başarılı biriydi. Bir gün oyle bir şeyi yapmak icjn yola çıktı ki okurken aman Allah ım dedim. Çıktığı o son sahnede yaptığı itirafla tum seyircilerin yüreklerine huzursuzluk ve merak tohumunu ekti. Tum seyirlerciler sahnede üstü örtülü nesneyi gördülerinde,altındakini merak ettiler.Örtüyü kaldırdığında kimi donup kaldı,kimi orayı terk etmeye kalktı. Bay S,örtüyü kaldırdığında seyirciler neyle karşılaştı ? derseniz cevabı eserde #okuyun #ogrenin arkadaşlar Ezgi ÖzcanEzgi Özcan Fırat SerinFırat Serin @siyahbeyazyayinevi #kitapcumhuriyetimileokuyoruz #okuyanteraziokuyor #okuyanterazi
2024 164. kitabı
GÖSTERİ Herkese Merhabalar...
2024 63. kitabı
Selammm Kitapdostlarım Hikaye, bir cinayet ve bu cinayet ileride gerçekleşecek olan dehşet verici olayların sadece başlangıcıdır. Bay S, doğuştan gelen yetenekleriyle tanınan bir çocuk olarak