Sarıkanat

28 Mayıs 2024
A7 Kitap

2024 146. kitabı
Okunma: 13 Eylül 2024 14:15
Herkese merhaba Ne kadar çok Öykü okuduğumu bu ay gördünüz. Ve ben hala Öykü okumaya devam ediyorum .Çünkü öykü kitaplarını çok seviyorum . Bir kitabın içinde bir sürü ayrı hikaye ,bir sürü ayrı insanlar hoşuma gidiyor benim. Bu kitapta da birbirleriyle hayatları kesişen insanların öykülerini okudum. Seksenler çocuğu olduğum için çoğu şeye aşinaydım ben.Nostalji yasamama da neden oldu hikayelerin bazıları... 8 adet öyküden oluşuyor kitabımız. 1. Öykü Teşvikiye Camii Her zaman geç tecelli eden adaletin bu sefer çok erken tecelli etmesi ve bunun oluşturduğu sonuclar anlatılmış .. 2.öykü, en sevdiğim Öykü oldu aralarında. Darbe ,1980 darbesinden bahsediliyor ,o zamanlar liseli olan bir genç sola yatkınlığı var ve bir de aşık olmuş. Tam okulun son günü bir ablayla kıza kart yolluyor ve orada İlanı Aşk ediyor araya yaz tatili giriyor. Ve okulların açılmasına 3 gün kala 80 darbesi oluyor içinde fırtınalar kopuyor sevdiğine ulaşamayacağı için . O gençlik heyecanları ,dinlediği şarkılar hepsi çok güzeldi ve Yaşadığım şeyleri düşündüm ben de... 3 öykü Prensip insanın prensipleri olması gerektiği ama bazen de o prensiplerin yerle bir olacağı anlatılıyor 4 Öykü Sarıkanat ..kitaba ismini de veren öykü yazlık Seçkinler sitesi ve oradaki sınıfsal ayrım ve görücü usulü tanistirılacağı kızla yaşadığı şanssızlıklar anlatılıyor 5 Öykü Dava Zavallı Tahsin amcanın boşanma davasındaki talihsizliği konu alınmış 6 öykü Değnekçi arkadaşların birbirlerinin yalanlarına adet olmaları sonucunda olabilecekler konu .. 7 Öykü Paris'te İçine kapanık Nüvit in şahit olduğu sadakatsizlikleri görüyoruz son Öykü Lacivert Gecede ise lacivert gözlü bir kadının karşısında düşülen zor duruma şahit oluyoruz Erdal ve Barlas la... Bir sürü insanın hikayesine ortak olmak için size de bu kitabı tavsiye
2024 93. kitabı
Okunma: 03 Ekim 2024 00:00
Herkese Merhaba Bugün sizlere Bülent Görür kaleminden Sarıkanat kitabının yorumu ile geldim Ekim ayının ikinci kitabı 2024 yılı basımlı 128 sayfalık bir kitap. ✧Sarıkanat, Bülent hocamın kalemi ile tanışma kitabım oldu. Kitap içerisinde sekiz öykü bulunuyor. Her öyküde yaşamımızdan bir parça bulacağımız, içerisinde anlamamız gereken mesajlar barındıran, aşk, aldatılma, çaresizlik, hüzün gibi duygularını tadacağımız, kısa, akıcı ve etkili kitaptı. Hocamızın içten ve doğal anlatımıyla, esprili bazen de iğneleyici anlatımıyla hem güldüren hem de düşündüren olaylar bizleri bekliyor. Sizlere beğendiğim öykülerden biraz bahsetmek istiyorum. ✧İlk öykü Teşvikiye Camii ise gerçek hayattan esinlenerek yazılmış. ✧Darbe isimli öykü ise malum seksenlerde yapılan askeri darbeyi size hissettirecek şekilde kaleme alınmış. Liseye giden bir gencin ağzından başından geçen olayları, sağ sol gruplaşmasını, imkansız aşkı için neleri göze aldığını okuyacağız. ✧Kitaba ismini veren öykü,  Sarıkanat ise muazzamdı. Seçkinler yazlık sitesinde sosyal statünün hayata etkisini ve görücü usulü ile tanışmaya hazırlanan karakterimizin başına gelecek trajikomik olaylara tanıklık edeceğiz. Ben son ana kadar mutlu son beklediğim için sonu beni çok şaşırttı. ✧Paris adlı öykü ise tam bir ters köşe yaptı. Yazarımızın kalemine sağlık Kitap ile ilgili düşüncelerinizi yorum bırakabilirsiniz Okumayı ihmal etmeyin im t u b i s ʚĭɞ
2024 72. kitabı
Okunma: 13 Temmuz 2024 09:21
SARIKANAT Öykü içerikli eserleri okumayı sevenler için, harika bir öykü eseriyle karşınızdayım. Kısa ve etkili hemencecik okunup biten bir kitap. Kitabın akıcı olması ise okumayı daha da zevkli kılıyor. Her öykü de farklı bir his farklı bir mesaj veriyor bizlere. Birbirinden farklı duygu geçişleri olan bir kitap. Her öykü hikayesi farklı bir okuma tadı verdi. Eserde ilk başlayan "Teşvikiye Camii" hikayesi; avukat bürosuna giderken bir anda kendisini camideki cenazede bulan adamın hikayesini okuyoruz. Darbe: Bu hikaye de beni çok etkiledi. 12 Eylül darbe zamanında ki bir gencin aşkına eşlik ediyoruz. Sevdiği kızı görebilmek adına dışarı çıkıp ve sonra yakalanıp gözaltına alınması etkiliydi. Bu hikâye sayesinde aslında başka bir konuyu daha öğrenmiş oldum. Nedense daha önce hiç duymamıştım ve bir yerlerde okumamıştım. Bu eserle birlikte öğrendim; eski yıllarda nüfus sayımı için sokağa çıkma yasağı uygulandığı anlatılıyordu. Kitabın da adını aldığı öyküyü ise sizlere bırakıyorum. Okuyup öğrenmenizi isterim Benim büyük bir keyifle olduğum bir eser oldu, mutlaka sizlere de tavsiye ederim. Öykü okumayı sevenler okuyun okutturun derim. Sevgili yazarımızın yüreğine emeğine sağlık, kalemi daim olsun inşallah ve bol bol okuyucuları olsun inşallah
2024 40. kitabı
Okunma: 05 Temmuz 2024 23:10
Yazarın ilk kitabı Ahmakıslatan'ı da okumuştum. İlk kitabına kıyasla bu kitabı daha akıcı ve okuma zevki veren bir kitap olmuş. Kitapta en çok Paris ve kitaba ismini veren Sarıkanat öykülerini sevdim. Okumanızı tavsiye ederim.
2024 30. kitabı
Okunma: 03 Temmuz 2024 17:07
Öykü severleri bu paylaşıma alayim 8 öykülük, okurken güldüren, düşündüren türden bir kitap .. Her bir öykü birbirinden özgü. Yasamin icinden, Çokça bizden.. Aşk var, aldanış var, çaresizlik var, hüzün var. Bu kitapta yok yok gibi.. En sevdiğim ve cok keyif alarak okuduğum öykü istisnasız #dava oldu, ve kitaba ismini veren #sarikanat kim, nedir bu sarikanat diye merakla okudum Her bir satırı, görünenin ve dusunulenin aksine nasılda şaşırtıyor hayat bazen bizi, asla yapmam etmem dediğimiz şeyi bir bir sıralıyor bize yaşam.. Hele #darbe 12 Eylülde yasanilanlari, o süreçte aşkını okuduğum o biçare delikanlı.. Her bir öyküyü okurken; yeri geldi kızdım gürledim, yeri geldi söylenip durdum, yeri geldi yüzüme yerleşen tebessümle çevirdim sayfaları.. Kısacık öykülerde olsa, yaşamdan kesitler okuyor gibisiniz.. Az şeyle çok şey anlatmak gibiydi ..
2024 81. kitabı
Kitaptaki sekiz ayri öykü'de yazarimiz çesitli karakterlerin yasantilarina ve içsel yolculuklarina isik tutarken okurken düsündüren ve duygusal olarak da etkileyen bir anlatım dili ile kitapla bir bag kurmanizi sagliyor. Insan dogasinin derinliklerine inen ve psikolojik çözümlemeler içeren öyküler. Sırasıyla; Teşvikiye cami : Tesvikiye Camii etrafinda yakin bir dostunun anlattigi trajikomik bir konudan yola çıkılarak yazilmis düşündürücü bir öykü. Darbe : askeri bir darbe ve sonrasinda yasanan olaylarla karakterin bu süre zarfinda yasadigi zorluklari ve degisimi ele aliyor. Prensip: ana karakterin hayatinda büyük bir öneme sahip olan prensipleri ve bu prensiplerin yaçaminda geçirdigi zorluklari gözler önüne seriyor. Sari kanat: kitaba adini veren hayal ve gerçek arasinda bir anlatima sahip özgürlüğü ve sinirsizliği temsil eden bir sembol olarak karsimiza gikiyor. Dava: bu oykümüz adalet arayisi içinde olan Tahsin amcanin mahkeme sürecini ve bu süreçte yasadigi zorluklari anlatan bir hikaye. Degnekçi : günlük hayatta kargilastigimiz siradan bir karakter olan degnekçi Cüneyt'in yasamina odaklanan bir oyku. Paris : Nüvit isimli utanga bir adamin Paris'e yaptigi yolculugu ve bu yolculuk sirasinda yaşadığı dönüşümü anlatirken; Son öykümüz lacivert gece : Karanlik ve gizemli bir geceyi merkezine alan, gece boyunca yasanan olaylar Barlas ve Erdal'in bunlarla nasil başa çiktigini isleyen bir hikaye. Yazarin anlatim dilini ve oykulerini oldukça begendimi ifade etmeliyim. Diger kitaplarini da sirasiyla okumaktan büyük bir keyif alacağım
2024 30. kitabı
@cua_gezerken kaleminden modern insanın trajikomik hallerini anlatan güzel ve tam yaz aylarına uygun bir öykü kitabı okudum. Kitabın içerisinde sekiz hikaye yer alıyor. Her birini ayrı ayrı beğendim çünkü hem güldüren hem de düşündüren olaylar anlatılmış. Bu gerçekçi ve ironik hikayeleri bir çırpıda okuyup bitirebilirsiniz. Yazarın üslubu ve kendine has tarzı da çok güzeldi, ben beğendim. Teşvikiye Camii hikayesinde kul hakkını ve adalet terazisini, Darbe’de 12 Eylül darbe döneminde geçen masum bir aşk hikayesini ve yanlış anlaşılmaları, Prensip’te rüya ve gerçek algısını, Sarıkanat’ta Seçkinler yazlık sitesinde maddi durumun statüye etkisini, Dava’ da saflığı ve alkol bağımlılığını, Değnekçi’de yasak bir ilişkinin ne gibi sonuçları olabileceğini, Paris’te güveni, son olarak Lacivert Gece’de dış görünüşe aldanmamak gerektiğini okuyoruz. Her hikaye farklı bir ders niteliğinde. Ayrıca gerçek hayatta da karşılaşabileceğimiz bu hikayelerle kafanızı biraz boşaltıp gülümseyeceksiniz.
2024 102. kitabı
Kitap şimdiye kadar okuduğum diğer öykü kitaplarına göre modern bir öykü kitabıydı.Çoğu insanın görüp görmemezlikten geldiği yaşam tarzları da vardı içinde statüler biraz daha üst seviyedeydi. Tam oldum tam bitti derken hırsları ve egoları ile yere kapaklanan karakterler vardı. Ben şimdi hoşuma gidenlerden bahsedeyim sizlere diğerleri de tabii ince mizahla işlenmişti. Teşvikiye Camii Buradaki Rüştü karakterimiz bir emlakçı kendi hakkını aldığını düşündüğü halde mahkemelik oluyor avukatla görüşmeye giderken yolda bir camiye giriyor.Elinde olmadan cenazeye yardım etmek zorunda kalıyor.Burada ava giderken aslında Rüştü avlanır.ah ah dedim Darbe 12 Eylül 1980 ihtilalinden bahsediyor o dönemde yaşananlardan aslında burada bizim saf şaşkın bir aşığımız da var daha henüz liseye gidiyor Şebnem'e deli gibi aşık ama henüz açılamamış kızın babasından korkuyor bisikletle evin etrafında tur atsa da bir türlü hoşlandığı kızı göremiyor. Sarıkanat Sarıkanat miladı dolmuş seçkinler sitesi karakterimiz eniştesinin sitesini ara sıra uğruyor daha sonra sınıfsal farklardan dolayı artık oraya gitmek istemediğini söylüyor statü atlatığının sanıyor alt sınıf üst sınıf içinde çelişkiler yaşıyor. Bu Öykü beni hem güldürdü hem düşündürdü arada ince mizahlar da vardı en çok terliğiyle çektiği eziyete güldüm. Dava Diğer bir öykü kitabımızın başlığı da dava burada genç bir avukatımız var avukat olma hayaliyle yanıp tutuşuyor.Avukat olduğu sırada da kendine parasız bir müvekkil buluyor bu da sanırım onun şansıydı "Çeliğin keskin ince yüzeyinin soğuk bir hışıltı ile yüreğime girişini hissediyor ama sesimi çıkaramıyordum sonra kesilen damarlarım çeperi açılmaya tarifsiz acılar yayılmaya başladı vücuduma." "Çünkü başkalarına özenenler imrenenler hatta kıskançlıkta içten içe onlara İsyan
2024 49. kitabı
İnsan hayatı, birçok hikâyenin birleşiminden oluşur. Kimi artık zaman aşımına uğramıştır, üzerinizde bir hükmü yoktur, belli belirsiz silik bir anıdır. Kimi ise sizi artırmış ya da eksiltmiş, bir şekilde iz bırakmıştır. En çok hatırlananlar 'bu böyle olmamalıydı' hissi veren, olup bittikten sonra eğer planladığım gibi yaşansaydı ne olurdu diye düşündürenlerdir. Hani bir yarım kalmışlık duygusu vardır ya, işte o hikayeler... Sarıkanat, hayatın içinden alınmış, tam da o duyguyu veren sekiz öyküyü içeriyor. Çoğunlukla eğer o anda şöyle bir seçim yapsaydı ne olurdu diye düşünüyorsunuz. Bir kısmında kadın erkek ilişkilerine dair çeşitli bakış açılarını görüyoruz. Sekiz öykünün ortak yanı ise kesinlikle yazarın anlatımının etkisi oluyor. Sizi alıp o anın içine çekiyor. Bir an, 1980 darbesinin ilk günü, aklında sevdiği kızdan başka bir şey olmayan genç bir delikanlı oluyoruz; tedirgin, endişeli. Diğer öyküde sahilde ter içinde koşuyoruz aklımızda binbir düşünceyle. Anın içindeyken trajik ama geriye dönüp bakıldığında trajikomik... Kesinlikle etkileyici bir kalem, öykü severler tanışmalı. Büyük bir keyifle okudum.
2024 39. kitabı
Selam Müptelalar "Hem işini bilen kadınlar, seçici erkeklerden pek hoşlanmazlar, bilesin!" "Zaman, evrenin en rakipsiz kavramıdır." Sarıkanat, Bülent Görür'ün kalemi ile tanışma kitabım oldu. Yazarın öyküleri, zaman zaman birbirine paralel gibi görünen ancak aslında iç içe geçen yıkımlar etrafında dönüyor. Bu durum, insan hayatının karmaşıklığını ve kaçınılmaz değişimlerini vurgularken; öykülerde işlenen temalar, örneğin 70'lerdeki bir yazlık sitenin çöküşü ile karakterlerin kendi içsel düşüşleri arasındaki benzerlikler, insanın zaman ve mekân bağlamında nasıl etkilendiğini ve değiştiğini anlamamıza yardımcı oluyor. Aynı şekilde, kitapta ele alınan tarihsel olaylar ile bireylerin kişisel deneyimleri arasındaki ilişki de bu bağlamda önemli bir yer tutuyor. Yazarın bu çöküşleri işlerken nasıl bir tutum benimsediği ve okuyucuyu nasıl bir duygusal deneyime yönlendirdiği önemli. Edebi mesafe, okurun hem olaylara duygusal olarak bağlanmasını sağlarken, hem de onları daha geniş bir perspektiften değerlendirmesine olanak tanıyor. Sarıkanat, zaman ve mekân farklılıklarına rağmen insan deneyimindeki çöküşlerin paralelliklerini ve etkileşimlerini incelerken, edebi bir üslupla bu konuları ele alarak okuyucusuna keyifli bir okuma sunuyor. Öykü seven herkese tavsiye ederim. Sağlıkla ve kitapla kalın müptelalar... Kitabı kitapfisiltisi sevtap in tavsiyesi ile okudum teşekkürler 🩶 #sarıkanat #bülentgörür #a7kitap #öykü #kitap_muptelasi_ #bibliophile #okumakmüpteladır #haziranayındaokuduklarım Kitap Sayfa:128