2024 14. kitabı
Okunma: 30 Haziran 2024 21:01
Kitap iki bölüm ve eklerden oluşmaktadır. Birinci bölüm giriş bölümüdür. İkinci bölüm alimlerin zamana berdiği kıymeti anlatıp ekler bölümünde Said Nursi, Esat Çoşan, Mehmet Zaid Kotku ve Osman Nuri Topbaş hocaefendilerin zamanla ilgili konuşma ve yazıları ele alınmıştır. Kitap çok büyük bir beklenti içerisinde olmamdan mı olsa gerek beklentilerimi karşıladığını söyleyemem. Müellif kitabın telifini genellikle alimlerin konu hakkındaki rivayetlerini alıp aktararak ilerlemiştir. Müellif çok az yerlerde kendi yorumlarına değinmiştir. Bu rivayetlerin içeriğine bakacak olursak da İslam alimleri dönemlerindeki teknolojik şartlar kısıtlı olmasına rağmen büyük bir gayretle zamana ehemmiyet vermiş ve büyük başarılar elde etmişlerdir. İlme ulaşmanı çok hızlı olduğu çağımızda ise bizlerin gayretsizliğini ve bereketsizliğini eski alimlere kıyasla bir nevi ortaya konmuştur. Kitapta zamanın etkin kullanımına daha çok değinilseydi kitabın daha güzel olacağı kanaatindeyim. Özellikle kitabın en çok sevdiğim kısmına gelecek olursak ekler kısmında Ali Fuad BAŞGİL’in “Çalıma Hayatının Genel Kanunları” başlıklı yazısıydı. İslam alimlerinin çalışma ve zamana verdikleri ehemmiyeti merak edenlere tavsiye edilecek bir kitap olmuş.
Zamanın Kıymeti (Genişletilmiş Baskı)Abdulfettah Ebu Gudde · Otto Yayınları · 20187,4bin okunma