"Yavaş yürüyün, çok ilerleyin." Telaşı arkanızda bıraktığınızda, yaşam ve zaman yeni bir anlam kazanır.
~İkigai~
Kitapta yazdığı gibi yavaş yavaş uzun soluklu, okumak için değil, anlamak ve bana anlam katan kısımları hayatıma entegre etmek için okudum. Çok keyifliydi.
Bazen hayatımdaki aşırılıkları abartı sanatıyla tanımlarım ve Dünyanın en sedanter insanı olduğumu söylemişligim çoktur. Kitapta bununla bölümleri okurken şahsi algilamamak için direndim.(◔‿◔)
Yaşlanmaktan korkuyordum, uzun süredir hissettiğim bir şeydi. Bu kitapta 100' lük insanlardan aldığım çok kıymetli tavsiyelerle hayata bakış açım şekillendi. Uzun süredir okuyacaklarım listesinde duran kitap iyi ki şuan hayatıma katıldı. 4-5 sene önce bu bakış açısıyla okumaz kitaptan böylesi verim almazdım. Çokça yer isaretledim, birçok not aldım. Burada da sıkça paylaştım. Günlük yaşamda koşuşturmadan zaman zaman soluksuz kalıp, bazı endişelerin baş gösterdiği dönemde yüreğime serpilen serin serin minik su damlaları gibiydi özellikle bazı bölümler. Tekrar okuyacağım muhakkak unutmaya başladığımı hissettiğimde. Ben aldığım güzel derslerle yoluma devam ediyorum. Keyifli okumalar