Puan vermedi·350 syf.····Okunma: 08 Mayıs 2024 00:00 İslam'ın ilk emri ve Kuran'ın ilk ayeti #oku dur. Bu ayet indiği zaman belli bir cinsiyete hitap etmemiştir. Tüm insanlığa inmiştir. Peki öyleyse niye okumuyor, neden haklarımızı öğrenmiyoruz? Kendimiz okuyup araştırmak yerine niçin birkaç kişinin sözlerini kabul ediyoruz. Müslümanlar için yol gösterici olarak #kuranıkerim vardır. Onda anlatılanların uygulanış biçimlerini de Peygamberimizin hadislerinden ve hayatındaki davranışlardan görüyoruz. Bu kaynaklar bizim için yol gösterici iken bazı ince detaylarda kafamızın karışması doğaldır. İşte bu kafa karışıklığımızın giderilmesi ve merak edilen soruların cevaplanması için de işinin ehli insanların kitaplarından faydalanıyoruz.
#dinicevaplar3 kitabı #islamdakadın konusunu ele alıyor. Aklımıza takılan , tartışılan birçok konuyu başlıklar halinde bu kitapta bulabiliriz. Alanlarında uzman isimlerin, akademisyenlerin görüşleri yer almaktadır kitapta. Her konu başlığının altında kimin yazısına ya da fikirlerine yer verildiği de belirtiliyor.
Şahsen benim büyük bir merakla okuduğum bir kitap oldu. Kimi konuları zaten ben bunu biliyorum derken bazılarında da ben bunu farklı biliyordum diye düşündüm. Bizim dinimiz okumayı emrettiği için ben de okuyorum ancak verileni her zaman olduğu gibi kabul etmiyorum ve araştırıyorum Bu kitapta birçok konuda beni araştırmaya sevk etti. Bu nedenle ufkumu açan bir kitap oldu diyebilirim. Türü sevenler için harika bir kaynak olacağı kanaatindeyim .