·288 syf.····Okunma: 30 Haziran 2024 00:00 " İşte insan, insanlık etti mi zayıflıyor, diye düşündü Roşan. Herkese sarıp sarmalayayım derken kendini bilmez bir sarmaşık gibi ya üstünkörü dolanıyor ya da onları boğacak kadar sıkıyor."
#muhbir #gölgelerinoyunu #okudumbitti
1940'lı yıllara Hatay'a uzanıyoruz Serhan Kurşun 'un kalemi ile. Reyhanlı ve Afrin arasında geçen, farklı milletlerden insanların kaderinin bir yumak gibi birbirine dolandığı, okurken kah gülümsemenize sebep olan çoğu zaman da içinizi yakan bir #roman Muhbir.
Her şey genç kızın kalbine sevda ateşi düşmesi ile başlıyor. Aşk, sevda güzel duygular tabii hayatınızı karartacak kişiye karşı olmazsa. Hacer de suyun öte tarafındaki delikanlıya vurulmuştu, adını bilmeden. İlk buluşması karabasanı oldu çünkü niyeti başkaydı karşısındakinin. Baba zoru ile yapılan evlilik ve minik oğlu Ali . Ali'nin yüreğinden geçenler ile okuyoruz kitabı çoğunlukla. Onun o saf ve temiz hayal gücünü öykü güzel yansıtmış ki yazarımız. O "ana... ben... bir ... solucan... gördüm" dedikçe hem gülümsedim hem de içim kavruldu bu çocuk için, Hacer için ve Hacer gibi olanlar için
Hatay'ın sıcak , kavurucu ve mistik atmosferinde insanların yaşayış tarzını , kadınlara bakışını, iki farklı köy ve iki farklı ülke insanının etkileşimini tüm çıplaklığı ile önümüze seriliyor. İnsanların yaptığı bir davranışın kelebek etkisi gibi nasıl diğerlerini etkilediğini ve çığ gibi büyüyüp sebep olduklarını okurken düşünüyoruz. Farklı bir hayat yaşanması mümkün müydü?
Birçok insanın yaşamına konuk oluyoruz kitapta. Kaderleri bir ağ ile birbirine bağlanmış insanlar. Bu ağdaki en ufak bir titreşim hepsini etkiliyor.
Hacer ile başlayan hikaye Ali ve diğer karakterler ile devam ederken yine Ali ile son noktayı koyuyor, yalnız bu sefer İstanbul'da.
Masum çocuk dünyası ile acıtan gerçek dünya arasında geçişlerle bize farklı ve etkileyici bir dünya sunan romanda konuk olduğunuz yaşamlara bakarken hala o topraklarda yaşanıyor olabileceği aklımıza geliyor. Bu gerçek bizim canımızı açılırken kitaptan aldımız edebi lezzet unutulmaz bir tat bırakıyor.