Şeytanın ÇırağıŞiro HamaoÜcra Takibi -Hayat güller serpilmiş bir yol değildir.
Bir savaştır; savaşmalıyız.- “Şiro HAMAO”
2 gizemli polisiye süreci.İnsanların aşk ve kanunlar arasında kaldığı ve ne derece aciz duruma düşebileceğini anlatan öyküler.
Adalet sistemi sadece ülkemizde değil dünyanın her yerinde aksaklık dolu.Aslında bu kitapta bize bunı anlatıyor esas olarak.Olaylar bence polisiye kavramı altında eleştiri barındırıyor.
Yazar Şiro HAMAO Japonya’da polisiye türünü oluşturmada önemli bir role sahip.Şeytanın Çırağı ve Onları Öldürdü mü? kitapta yer alan 2 öykü.İlk öyküde cinayet zanlısı eski yargıç arkadaşından mektup ile destek istiyor.Bu süreçte ortaya dökülen kirli çamaşırlar hikayeyi iyice içinden çıkılamaz bir hale getiriyor.
2. öyküde ise faili belli bir cinayet sürecini bize anlatıyor.Fakat katil belli mi gerçekten de? Yoksa herkesin şüphe ettiği genç aşık katil değil mi?
Kitap bize bir çok soru sorduruyor ve olaylar arasında sürekli karar vermemizi istiyor.Japon edebiyatında polisiye türüne ilginiz varsa akıcı bir üslup ile yazılan bu kitabı tavsiye ederim.
Farklı coğrafyalarda, farklı yazarların fikirlerinde, yeni kitaplarda görüşmek dileklerimle.Kitapla ve sevgiyle kalın…
Bu arada sizce katil kim?