2024 170. kitabı
ÇÖL KAPLANI İlk Başkaldırı Herkese Selamlar... Sizlere mükemmel bir kitap ile geldim. Gerçekten harika bir kitaptı ve iyi ki okudum dedim. Yazarımız da hemşehrim çıkınca ayrı bir sevip ve kitap ile de ayrı bir gurur duyduğumu tabi ki söylemeden geçemeyeceğim. Hani bazı önemli değerler unutulur sanki hatırlanmak istemez ama onun değerini bilip hasır altı edilmesin ,görülsün,tanınsın diyen can yazarlar vardır ya işte yazarımız da onlardan. Tarih okumayı severim böyle güzel anlatılınca elbette ki ayrı severim. Kurmay Yüzbaşı olarak Osmanlı ordusuna katılan Fahrettin Paşayı bilir misiniz? Ne yazık ki ben bilmiyordum. Ama okumuş ve öğrenmiş olmaktan çok mutluyum. Harp okulundan mezun olduktan sonra Osmanlı ordusuna katılan Fahrettin Paşa kısa süre de şehir de bir ayaklanma haberi gelen Medine'ye gitmesi için görevlendirilir. Hemen emrine verilen askerler ile efendiler efendisinin evini layıkıyla korumak için canla başla korumak için hazırdır. İşte o kutsal topraklara ayak basınca yaşadıklarını nasıl canla başla ve verdiği sözleri çalıştığını siz de göreceksiniz okurken gurur duyacaksınız. Öyle bir vazife ve gönül aşkı ki ele geçirilmek istenen düşmanlar tarafından katı suretle direnci karşısında bir şey yapamamışlar ile sonuçlanınca en sonunda kendi askerleri tarafından elleri ile düşmana teslim ediliyor. Evet bilmediğim bir şey daha vardı ki onu da kitapta öğrendim. Askerlere "Mehmetçik " deniyor. Deniyor denmesine ama öyle gelmiş öyle gidiyor gibi de gelse de aslında bu ismi verenin Fahrettin Paşa olduğunu da kitapta hikayesi ile öğreniyoruz. Kitap içerisinde ayrıca bilgiler de mevcut. Neler yok ko neler ? Fahrettin Paşa'nın Atatürk'e gönderdiği mektup Şiirleri,yaptığı hayır isleri ve daha bir sürü dikkatimizin çekecek bilgiler ile dolu. Ve kaynakça kısmı gösteriyor ki pek çok kaynak gözden geçirilmiş. Size de keyifle okuması kalıyor daha ne olsun tavsiye ederim.
Çöl KaplanıNurcan Ezel Hümay · Memento Mori Yayınları · 202413 okunma