·224 syf.····Okunma: 01 Temmuz 2024 16:54 Eserin isminden de anlaşılacağı üzere konusu kadın ve erkeğin beyin yapısının beraberinde getirdiği problemler ve nedenleri...
Öncelikle eser bilgi ağırlıklı olmasına rağmen her bölüm de parça parça devam ettirilen örnek bir ilişki hikayesi de barındırdığı için. İlişkiler konusunda da bir çok bilgi edinilmektedir.
Erkeklerin empati yeteneğinin ve işitsel tarafının zayıf olduğu, kadınların ise daha detaycı ve dikkatli varlıklar olduğu. Hatta erkek beyinli kadınlar veya kadın beyinli erkekler olduğunu öğrendiğim okumaktan çok keyif aldığım bir eser oldu.
Son 15 yıl öncesine kadar bildiğimiz beyin çizim ve fotoğraflarının her ne kadar hem kadın hem de erkeğe ait olduğunu düşünmüş olsakta aslında bu zamana kadar gördüğümüz o fotoğrafların erkek beynine ait olduğu anlaşıldı. Bunun en büyük nedenlerinden biri savaş ve idam ortamlarında en iyi erkek beynine ulaşılabilinmesiydi. Oysa şuan günümüzde hem fonksiyonel olarak hemde görünüş olarak kadın ve erkek beynin birbirinden farklı olduğu kanıtlanmıştır.
Geçmişte teknoloji gelişmeden önce de önemli bilgilere adım atılmış bunlardan biri Gladyatörlerin Doktoru Gale tarafından sadece beyine dokunarak, beyinin yumuşak yapısından dolayı "duyularla", beyinciğin ise sert yapısından dolayı "kaslarla" ilgili olabileceğini söylemiştir. Onun dokunarak elde ettiği bu bilgi günümüzdeki bilgilerden pekte uzakta değildir.
Daha önce hiç kadın ve erkeği bir gezegenin temsil ettiğini duymuş muydunuz bilmiyorum. Venüs, mitolojide ki Afrodit yani aşkın ve güzelliğin tanrıçası anlamına gelmektedir. Mars ise Roma mitolojisinde ki Savaş Tanrısı anlamına gelmektedir. Bu yüzden Venüs kadınları, Mars ise erkekleri temsil etmektedir.
Aristo'dan, bilim insanlarından, mitolojiden, astrolojiden, tarihten, bir çok araştırma ve yazarın gözlem yeteneği ile harmanlamış bu eseri okuduğunuza pişman olmayacaksınız.
Bu kadar bilgi yüklü bir eseri yazar o kadar güzel yorumlamış ki asla okurken sıkılmıyorsunuz. Her seferinde sevgili okuyucu diye seslenerek, size eseri sohbet ediyormuşsunuz gibi anlattığı için eser çok daha keyifli hale geliyor. Ben kendimce önemli gördüğüm notlar ile yorumumu belirtmek istedim. Umarım bu güzel eseri yeterince iyi anlatabilmişimdir. Şimdiden okuyacak herkese keyifli okumalar diliyorum....