Puan vermedi·400 syf.····Okunma: 03 Temmuz 2024 18:57 Dikkat eksikliği ve hiperaktivite bozukluğu olan ikizlerim var. Ayrıca Türk dili ve edebiyatı öğretmeni olarak görev yapmaktayım. Zorlu geçen yıllar ve tedaviler eşliğinde kendimi geliştirmek için bu tarz kitaplar okuyorum. Kulaktan duyma, yarım yamalak bilgiler işimi oldukça zorlaştırdı. Bu nedenle bu konuda hakkında doğru yazılmış bir kaynağa ulaşmam gerekti . Bu kitabı sıkılmadan okuyabildim. Anlatımı güzel, bilinmeyen terimlere, ifadelere az rastlıyorsunuz. Kitap 9 bölümden oluşmaktadır:
1. Dikkat Eksikliği Hiperaktivite Bozukluğu
Bu bölümde dikkat eksikliği, hiperaktivite, dürtüsellik nedir, tanılama nasıl yapılır, bunların nedenleri nelerdir gibi sorulara cevap verilmiştir. En son DEHB olan ünlülere değinilmiştir.
2. Dikkat Eksikliği Hiperaktivite Bozukluğu İle Birlikte Görülen Psikiyatrik Bozukluklar ve Diğer Durumlar
İkinci bölümde davranış bozukluğu, özel öğrenme güçlüğü, kaygı, obezite, yeme, uyku, tik bozuklukları gibi konulara değinilmiştir.
3.Yaşam Boyu Dikkat Eksikliği Hiperaktivite Bozukluğu
Bu bölümde ise DEHB'in insan yaşamındaki dönem özelliklerine yer verilmiştir.
4 Dikkat Eksikliği Hiperaktivite Bozukluğu Tedavisi
Bu bölümde tedavi hedefleri, yöntemleri, tedavide kullanılan ilaçlar ve etkileri üzerinde durulmuştur.
5. Aile Üzerine Etkileri
Anne, baba, kardeş ilişkisi, tutumları ve davranışları anlatılmıştır.
6. Anne Baba Eğitimi
Aileler için öneriler ve süreci doğru yönetmek için eğitim basamaklarına yer verilmiştir.
7. Dikkat Eksikliği Hiperaktivite Bozukluğu ve Eğitim
Türkiye'nin eğitim sistemi ve DEHB, okul- veli- öğrenci ilişkisi, sınavlar vs. üzerinde durulmuştur.
8. Yaşam Tarzında Yapılabilecek Düzenlemeler
9. Geleceğe Umutla Bakabilmek
Bu dokuz bölümden sonra yararlanabilecek Türkçe kaynaklar ve
kaynakça yer almaktadır.
Siz de DEHB için ayrıntılı bilgi istiyorsanız bu kitabı okumalısınız.