Khaled Hosseini'nin bu eseri, derin temaları ve etkileyici anlatımıyla okurlarda derin izler bırakıyor.
"Uçurtma Avcısı," Afganistan'da doğup büyüyen Amir ve onun hizmetçisi ve en iyi arkadaşı Hassan'ın hikayesini anlatıyor. Kitap, 1970'lerde Kabil'de başlıyor ve Sovyet işgali sırasında ve sonrasında Amerika'ya göç eden Afgan mültecilerin yaşamlarını takip ediyor.
Amir, babasının sevgisini kazanmak için sürekli çabalayan genç bir çocuktur. Hassan ise sadık, cesur ve Amir'e her koşulda destek olan bir Hazaradır. Amir, Hassan'a karşı kıskançlık ve suçluluk hissettiği bir dönemde, bir uçurtma yarışında kazandığı zaferin ardından Hassan'ın başına gelen trajik bir olay karşısında sessiz kalır. Bu olay, Amir'in hayatında derin izler bırakır ve onun yıllar süren bir vicdan azabına sürükler.
Amir, yıllar sonra Amerika'da bir yazar olarak hayatını sürdürürken, geçmişiyle yüzleşmek ve yaptığı hataları telafi etmek için Afganistan'a geri döner. Bu yolculuk, Amir'in kendini affetme ve gerçek dostluğun ne demek olduğunu anlama sürecidir.
Khaled Hosseini, geçmişin yükünden kurtulmanın, hataların telafisinin ve bağışlamanın önemini vurgular. Amir'in yaşadığı vicdan azabı ve içsel çatışmalar, okuyucuyu ahlaki ve etik değerler üzerine düşünmeye sevk eder.
“Senin için, bin kere.” (Hassan)