2024 27. kitabı
Odaklanmanın Gücü "Benim zamana değil, sadece odaklanmaya ihtiyacım var." Nedir odaklanma? Aranızda bilen var mı bilmiyorum. Eskiden at arabaları yoldan çıkmasın, diye ata gözlük takılırmış. Bu gözlük atın bakışlarının yolculukta, sağına soluna kaymasın, yalnızca önündeki yola odaklansın diyeymiş. Aksi takdirde atın gözünde gözlük olmadığında; dikkati bozulur, yolundan çıkarmış. Odaklanma amacından şaşmama, yolunda ısrarla ilerlemek için olmazsa olmaz bana göre.. Her ne kadar donanımlı olsak da dikkatimizi toplayıp kendimizi işimize vermediğimizde, zannediyorum ki işimizden verim almak çok zor olur. Hani bir yarış örneği vardı. Hatırlarsak.. Tavşan ile kaplumbağanın yarıştığı bir yarış. Hepimizin aklına yarışı tavşanın kazanacağı gelir. Ne de olsa tavşan, kaplumbağdan daha hızlı daha çevik.. Gel görelim beklenilen olmaz, yarışın sonunu tavşan değil,  kaplumbağa getirir. İyi ama nasıl oldu bu? Hani kaplumbağa tavşana göre çok daha yavaştı. Nasıl yarışı kaplumbağa kazandı o zaman? Sanırım bunun tek bir nedeni var. O da kaplumbağanın sadece önündeki yarışa odaklanmasıydı. Yaşam kalitemizi yükseltmek, hedeflerimize ulaşmak, potansiyelimizi keşfetmek, önümüze çıkan aksilikleri aşmak, işlerimizi ertelememek, güzel alışkanlıklar kazanmak.. Bunların hemen hepsi yalnızca "odaklanmaktan" geçiyor. O yüzden bu kitabın okuyucusuna birebir iyi gelip katkı sağlayacağını düşünüyorum, Sevgili Dostlar. Okumanız dileğiyle..  ๑ ◕‿◕ ๑ Gizemli okur
Odaklanmanın GücüJack Canfield · Olimpos Yayınları · 0231 okunma
1.436 Gösterim