Aldattım Kendimi - Kukla
2024 2. kitabı
Sizlere harika bir kitap önerisi ile geldim. Son zamanlarda çok karşıma çıkan ve sevilen bir kitaptı. Kesinlikle bende okuyup sevenler kervanına katıldığımı söyleyebilirim. Psikolojik bir kitap diyebileceğimizi düşünüyorum. Belki ağır basma da ufak bir gerilim de olabilir. Aşk olmazsa olmaz elbette. Okurken şimdi ne olacak, diye düşünüp heyecanla sayfaları çevirdiğim, yazarımızı bolca darladığım zamanlarım oldu. Kitabın kapağından dolayı romantik bir kitap bekliyordum fakat okurken psikolojik türün ağır bastığını fark etmem açıkçası biraz dumura uğramama neden olmuştu fakat aradaki o aşkı (!) gördüğüm için okumaya merakla devam ettim. Kitabın başlarında daha fark edip tahmin ettiğim şeyin ikinci kısımda doğrulunu kanıtlamam sevinmeme neden olmuştu Kitap iki kısımdan oluşuyor ve iki kısımda, birbirinin zıttı diyebilirim. Şimdi uzun uzun anlatmak istiyorum ama anlatmam için spoi olabilecek bir şey demem gerekecek Neyse… İlk kısımda Ayaz diye sayıklarken ikinci kısımda birden kendinizi Rüzgar diye sayıklarken bulabilirsiniz çok normal. İlk kısımda yanlış hatırlamıyorsam sadece bir defa adı geçmişti Rüzgar’ın fakat çok üzerinde durulmadığı, durdurulmadığı, için bende pek üzerinde durmamış kitaptaki ana kendimi kaptırmıştım. Efsun gerçekten güçlü bir kızdı bence. Yaşadıklarına rağmen ayakta durması ve iyi olmak için çabalaması benim çok hoşuma giden bir nokta oldu. Kitapta elbette nefret ettiğim karakterler oldu, bunlardan biri kuzeni Sudem, teyzesi ve ilk kısımdaki Poyraz diyebilirim. Daha elbette var sevmediğim karakterler ama onları söylersem bu sefer gerçekten spoi olur. Kitabı okuduğunuzda eminim sizde benimle aynı karakterlerden nefret edeceksinizdir ve böylece söylemediğim karakterleri öğrenirsiniz. Normalde sevmediğim ve okuyamadığım, sıkıcı gelen bir tür olan psikolojik gerilim kitabını yazar işin içine aşkı da katınca ayrıca kalemi de güzel olunca sayfalar su gibi akıp geçti. Bendeki baskıda puntolar oldukça küçük olmasına rağmen benim için pek sorun olmadı. Yeni baskısında ise yazarın dediğine göre kitabın boyutu ve puntoları büyütülmüş. Kitabın kapağını da yeni baskı ile yenilediler. Bana kalırsa elimdeki baskıda olan kapak daha güzel fakat kitabı tam olarak yansıttığını düşünmüyorum. Eğer elimdeki baskıda olan kapak olmasaydı büyük ihtimalle bu kitabı almayacak, okumayacak ve bu güzel kitaptan ne yazık ki haberim olmadan devam edecektim. Çok ondan bundan bahsettim fakat şimdi fark ettim ki konusundan bahsetmemişim. Hemen başını anlatıp yorumu sonlandırıyorum çünkü kitabı baştan sona anlatırsam siz spoi yemekten doyarsınız. Efsun, ailesini kaybetmiş ve teyzesi ile yaşıyor. Gittiği okulda, sınıf arkadaşı Poyraz ile sevgili fakat ondan şiddet görüyor. Her ne kadar ondan ayrılmak istese de, Efsun’un düşüncelerini ve hareketlerini kontrol eden şeytan buna izin vermiyor. Şeytan, Efsun’un acı çekmesinden zevk alıyor ve bununla besleniyor. Efsun yaklaşık iki üç senedir, bu şeytanla mücadele ediyor ama ne yazık ki bu savaşı kazanamıyor. Yine de pes etmiyor. Şeytan ile ilgili bir sorunumuz daha var! Şeytanı kızımızdan başka kimse görmüyor. Efsun ne zaman şeytanı anlatıp söyleyecek olsa buna engel oluyor şeytan. İlk kısım öyle bitiyor ki, şok oluyorsunuz. Aklınızın ucundan dahi geçmeyen ve geçmeyecek bir şey… Okuyanlar beni anladı, okumayanlar ise mutlaka bu kitabı okumalı diyerek diğer postta görüşmek üzere diyorum. Gül Dane YıldızGül Dane Yıldız
İnceleme
Aldattım Kendimi 1: KuklaGül Dane Yıldız · Oleksa Yayınevi · 202452 okunma