·464 syf.····Okunma: 19 Ocak 2009 00:00 Kitaba adını veren bu gayri resmi kulübün (Camel Club) lideri, kendisini ünlü film yönetmeniyle aynı adı taşıyan Oliver Stone olarak adlandıran altmışlı yaşlarda bir kişidir. Beyaz Saray'ın önünde bir çadırı vardır, sürekli protesto eylemlerinde bulunur ve hükümetin şüpheli faaliyetlerine karşı kendi kendini görevlendirmiş bir adalet gözcüsüdür. Çadırının üzerinde "Gerçeği İstiyorum" yazan bir tabela vardır. Ancak arkadaşlarının bile bilmediği bir şey vardır: Gerçek adı John Carr'dır ve CIA'nın son derece gizli bir kolu olan Üçlü-6 bölümünde yüksek profilli suikastlar ve diğer zor ve gizli görevleri yerine getirmek üzere çalışmıştır. Yaptığı işlerden bıkıp çekilmek istediğinde ise zulme uğramış, karısı öldürülmüş ve kızı öldürülürken ortadan kaybolmuştur.
Kendi sorunları olan bir avuç marjinal bireyle arkadaş olur. Caleb Shaw, siyaset bilimi ve 18. yüzyıl edebiyatı üzerine iki doktora derecesine sahiptir ve kardeşinin öldüğü Vietnam Savaşı'na karşı bir protestocudur. Eksantrik olduğu için, kurulu düzen içinde uygun bir pozisyon bulma şansını kaybetmiştir ve şu anda Kongre Kütüphanesi'nin Nadir Kitaplar bölümünde çalışmaktadır. Milton Farb, fotoğrafik hafızaya sahip bir dâhidir, ancak Obsesif Kompulsif Bozukluğu nedeniyle girdiği her işi kaybetmiştir. Reuben Rhodes, Savunma İstihbarat Ajansı için çalışan ve Vietnam Savaşı protestocusu olan eski bir askerdir.
Hükümet içindeki komplolarla bağlantılı olduğunu düşündükleri Başkan'ın İstihbarat Sekreteri Carter Gray'e dikkatlerini çevirmişlerdir. Theodore Roosevelt adasında bir cinayete istemeden tanık olduklarında hayatları köklü bir şekilde değişir. Katillerin gözlemlendiklerini fark etmeleri üzerine, kim oldukları araştırılmaya başlar. Öldürülen kişinin bir CIA çalışanı olduğu ortaya çıkar. Camel Club peşindekilerden bir adım önde olmaya çalışırken, Başkan, adını taşıyan bir kasabanın yeniden isimlendirileceği önemli bir tören için hazırlanmaktadır ve Orta Doğulu teröristler o özel günde başkana bir saldırı düzenlemek için hazırlık yapmaktadır. Camel Club üyeleri bir Gizli Servis Ajanı ile arkadaş olur ve ondan peşindekilerden kaçmalarına yardımcı olmasını isterler.
Bu çok hızlı tempolu bir kitap ve karakterler hikaye boyunca yavaş yavaş gelişiyor. Camel Club serisinin bu ilk bölümünü okumaktan gerçekten zevk aldım.