···Okunma: 25 Aralık 2023 00:47 "SÜVEYDA"
"Bir kez daha yürüdüm. Sinirlendiğimde, üzüldüğümde, yıkıldığımda...kimsenin beni anlamadığını ve kimsenin bana yardımda bulunamayacağı yerlerde artık gösterimsiz kalmak yoktu. O'nunla dertleşmek için bütün kapılarını her saat her saniye açık buradayız. Daha öte dost, daha öte yol var hiç? Diğer dostlar bize yalnızca O'nu hatırlatmak için var olmalı, diğer yollara ise yalnızca O'na çıkabilmek için var olmalıydı."
Süveyda: Kalbin ortasındaki gizli günahların bulunduğu siyah benek anlamına gelen, bir insanın tüm benliğini içinde taşıyan Arapça kökenli bir kelime. Müminler için mana ve ilimden gelen her şeyi ibadete ve imana çevirme noktasıymış.
Üniversite öğrencisi bir genç kızın nefsi ile mücadelesi. Bu mücadeledeki attığı adımları konu edinmiş bir eser. Okul hayatı, hayalleri, pişmanlıkları, keşkeleri, vazgeçtikleri, vazgeçmek zorunda oldukları, deneyim düşüncelerini kaleme almış. Yaşadığı olumsuzluklar karşısında çaresiz kaldığı bir dönemde rastlamış. Süveyda'sına.
Bir çok kişinin erken vakitte Süveyda'sıyla tanışması adına yazılmış.
Üç bölüm ve yirmi konudan oluşuyor kitap.
İçerik bölümleştirilerek düzenlenmiş, her bölümlerine özgü sayfa sşsleriyle donatılmış.
Osmanlıca kelimelerle, ayet ve hadislerle daha ahenk katılmış kitaba.
Birinci kısımda; tenebbüh, fark,nedamet, elhamdülillah, taarrüf, inşallah, tefekkür.
İkinci kısımda; hira, zikir, tövbe, vaveyla, muhabbet.
Üçüncü kısımda; sabır, nefis, ilahi, kudret, nasip, dua, kusur, ölüm, Süveyda kelimelerinin anlamları ile hayatından kesitler anlatılmış.
Yazarın iç dünyasında yaptığı yolculuk herkesin kendi iç dünyasına daha yakından derinine bakmasını sağlayacak. Derin bir düşünce ve tefekkür atmosferi sunuyor okuyucuya...
İnsanın ve nefsin kara kutusu, benliğimin ta kendisi!
Yazarın sönmüş yangınları, aydınlanmış yüreği, sarılmış yaraları, acıları pişmanlıkları ile dolu .
Bir günah düşünün sizi sonunda Kuran-ı Kerim ile şehir sokaklarında gezdirip, hafızlığa adım attıran, bir vakit namazını kaçırmaktan deli gibi korkutan.
En çok "Allah bilir siz bilemezsiniz ayeti", üzerinde durulmuş.Yanlışından sonra pişmanlık duyup Yaradan'a yönelmesi, neler yaşadığı, en çokta Yaradanı anarken huzur bulduğundan ve Süveyda'sından. Yaradanı anarken yapılacak en güzel şeyin zikir olduğunu ve namazında bir zikir olduğundan bahsediyor. Allah'ı anmak zikretmek bu denli kolayken ne kadar zorlaştırıp, bahanelere sığınıyoruz.
Hayatında bir takım olumsuz davranışları zamanla yoluna koymaya çalışırken, nefsiyle olan mücadelesinde günahlardan arınmaya çalışarak, geçmişe dair pişmanlıklarını, hatalarını düzelterek, nasıl bir yoldan geçtiği.
Bu kitapta kendimizi bulabilir hatalarımızdan ders çıkarabiliriz. İç dünyamızda bir temizlik,
bir arınma süreci yaşayabiliriz.
Günlük hayatın koşuşturmacasına dalıp dünyadaki amacımızı nasıl da unutuyoruz? Derin manalar aleminde, sığ kalan hareket, düşüncelerimiz, unuttuklarımız, içimizde sebebini bilmediğimiz huzursuzlukların, eksilmişliğin bize yansıması.
Geçici olduğunu bildigimiz halde ne çok anlam yükledik şu dünyaya. Ahir zamanda bizlere uyarı, ders niteliğinde, kişinin kendisi ile yüzleşmesini sağlayacak.
Her şeyden yorulduğumu hissettiğimiz bir anda hayattan, çevremizden, kendimizi soyutlamak isteriz. Bazen bir çıkış yolu bulmak için dirensekte kimi zaman iyice bulanırız nefis denen o çamura yada uzaklaşırız dünyanın tüm çirkinliklerinden...
Kitapla Kalın...