Osho mistik guru olarak geçiyor biyografisinde. Kendi sitesinde şöyle bir açıklama yapmış;;;
"Rahiplerin bana karşı olması, politikacıların bana karşı olması, ebeveynlerin bana karşı olması, tüm kurumun bana karşı olması tesadüf değil; tesadüf değil. Bunun kesinlikle açık mantığını anlayabiliyorum. Onların yaptıklarını geri almaya çalışıyorum. Bu köle toplumunun tüm düzenini sabote ediyorum."
Kitapla ilgili daha büyük beklentilerim vardı. Gerçekten duyguları daha da iyi anlamama vesile olacak cümleler bekliyordum. Öyle olmadı. Günümüzde ki koçların cümleleri gibi. Sunduğu çözümler havada kalıyor biraz.
Kitapta öfke, kıskançlık ve korku duygusundan bahsediyor. Nereden geldiklerini anlatması güzel,bir farkındalık sağladı ama çözümler çok çözüm sağlamıyor. "Anla" demiş mesela.. Tamam da nasıl?,yazsın mı,koşsun mu,herkeste farklıdır bir de çözüm,oraya giden yol nedir mesela. Gerçi kitabın sonunda bazı teknikler vermiş bu 3 duygu adına da. Bazıları mantıklıydı, denenebilir.
Duyguların kalpten değil zihinden geldiği,bilinç ve bilinçaltından bahsedip arasındaki farkları söylemesi, farkındalıktan bahsetmesi,topluma değil kendimize bakmamız gerektiği, bastırmanın kötülüğünü anlatması, kontrol duygusuna ve verdiği zarara değinmesi, duyguları yaşamak gerektiği, duygularla dost olmamız gerektiği, kıskançlığın kıyaslama olduğu,korkma ve korku çeşitlerinden bahsetmesi,duyguların sebeplerini göstermesi güzel. "Tamam sebep buymuş,anladım,çözüm nedir" dersen, kendi adıma tatminkâr bir cevap bulamadım Duygular kitabında. Ama sorgulatmıyor da diyemeyeceğim .
Okunmaz bir kitap değil,az sayfalı ve sayfalarda kısa paragraflar var. Şiir kitapları gibi. Hemen biter yani. Merak edenler için keyifli okumalar