Merhabalar; bugün #eşeklikütüphaneci 'yi bitirmiş bulunuyorum. Okuması epeyliydi ve keyifli akıcı bir dili vardı. #fakirbaykurt bu kitabı hasta yatarken son eseri olarak yazmış. Kitapta geçen Mustafa Güzelgöz karakterinin gerçek olması yani kitabın biyografi olması insanı yazıya daha da çekiyor.
Kütüphaneye memur olarak atanan Mustafa Güzelgöz burada masa başında çalışmak yerine mesaisinden de fazla harcayarak cebinden para vererek bölgesine çok fazla hizmet etmiştir. Köylerde herkes okusun diye eşekli kütüphaneler hazırlamış daha sonra halka bilgi vermiş kooperatife, hamamlar, kütüphaneler kurmuştur. Halk aydınlansın diye taşıdığı kitaplar sayesinde dünyada tanınmış ödül almıştır. Maalesef ki insanımız çalışanı geliştiren sevmez. Üstten gelen bir baskı sonucu tutanak hazırlanmış savunması istenmiştir. Bunun üstüne çok üzülmüş ve emekliliğini istemiştir. Meslek hayatına dönme hayali her daim olmuştur ama dönmemiştir.
Bölgeye gelen Dimitrios ile dostluk bağları kurmuş hikayesini anlatmıştır. Yunan Türk dostluğuna destek olmuştur.
Herkesin okuması gereken oturduğunuz yerden başarının gelmeyeceğini anlatan, çok güzel bir eser. Halkımıza, siyasete ara ara eleştiri de yapılmıştır. Ben okurken çok keyif aldım sizlere de tavsiyemdir