2024 64. kitabı
Hiçlikten varoluşa yolculuk... Yolculuğun sonu nereye çıkılır bilinmez belki varoluşa belki de hiçliğin daha bir dibine inmektir... "Milyonlarca sıfattan geçen dahi ressamın elinden çizilen bir portreyim. Bir kişinin bir sıfatın bir simanın değil, tam da o halin bir portresiyim. O hal şu an gökyüzünden tam da yeni toprağa ayak basmaya hazırlanıyor.” Bu hikaye 40 yaşına yaklaşan kederli bir aktirisin , tutkulu bir şekilde arayışı ile başlıyor. Kendi zihninde oluşturduğu hapishanenin içinden çıkma yolculuğunu anlatıyor. Ve bu yol manevi bir yolculuktan geçiyor, farklı dinlerle pekiştirilerek, tek olanı bulma arayışı... "Yol beni çekip aldı. Dante gibi gözlerimi Cehennem'de aştım. Kat etmem gereken uzun bir yol vardı. Önce Araf'a sonra da yeniden doğumun anahtarını barındıran cennete varacaktım." Bir günlük olarak okumaya başladığımız bu yolculukta, 7 şehirde 7 farklı bir halde buluyoruz arayışta olan karakterimizi. Karakterimiz bir araç aslında kalem ile beraber yaptığımız bu yolculukta hem bir arayış yolculuğu hem de okuyucusunu düşünceye ve sorgulamaya iten bir okuma gerçekleştiriyoruz. Birazda kişisel gelişim tadı barındıran bu kitabımız, akıcı ve etkileyici anlatım diliyle sayfaların akıp gitmesine sebep oluyor. Ki bence bir çok okuyucusuna ayna görevi gören , içindekini yansıtan , baktığı pencereden farklı bakış açısı yakalamasını sağlayan bir tecrübe olacaktır okuyucusuna. "İnsanın hayatı rüya gibi geçiyor. Onu anlamlandırmak için uyanmak gerekir. Dış değişiklikler ancak insanın iç dünyasından geliyorsa faydalıdır. Bu dünyada olan ve olmayan her şey burada insan ruhundadır. Bu gerçeğin öğrenilmesi hayatın anlamıdır." Bir oturuşta bitirdiğim ,gecemin yarısına mal olan ,büyük keyif aldığım bu okumayı mutlaka deneyimlemenizi isterim#fadiktavsiyesi Gönül Ada NagiGönül Ada Nagi
ÂşıkGönül Ada Nagi · Destek Yayınları · 202417 okunma