"ÂŞIK"
"İnsanın hayatı rüya gibi geçiyor. Onu anlamlandırmak için uyanmak gerekir.
Dış değişiklikler ancak insanın iç dünyasından geliyorsa faydalıdır. Bu dünyada olan ve olmayan her şey burada insan ruhundadır.
Bu gerçeğin öğrenilmesi hayatın anlamıdır."
Adım Maria.
Bu günlüğü senin için yazıyorum.
Senin izini sürenlere yol göstersin diye...
Çünkü herkes senden bahsediyor
Ama seni bulmak için insan önce kendisini bulmalı. O'nunla tanıştıktan sonra içsel yaşadığım uyanış yolculuğu hiçte kolay olmadı. Hatırlamak için! Yazılan bir günlük. Her şey sadece bu sözle başlamıştı. Hayatının arayış ve yaradılış öyküsünde parçalar taşıdığını fark eden bir kadın o, Maria. İnişli çıkışlı bir hayatı olan, varlıklı, hayata daima pozitif, sevgiyle bakan bir kadın. Kırk yaşına yaklaşan bir aktristir. Hayatının aşkını arayan. Bu arayış içinde Carlo ve Hugo ikilemi onu beşeri aşktan ilahi aşka doğru sürüklemektedir. Oğlu Gabriel hayattaki sahip olduğu tek varlığı, tek şansı, hayat neşesi. Hugo kalbinin ateşini alevlendiren, Carlo ise içindeki Maria'yı uyandıran.
Aklımız, kalbimiz, benliğimiz bambaşka yerde ama gerçeğimiz nerede asla belli değil.
19 Mart 2022 her şeyin değişeceği o tarih.
Bir karar, bir seçim, hayatının en büyük sınavını vereceği o hikaye. Maria'yı bekleyen uzunca bir yol vardı önünde. Önce Araf'a uzanacak bir yol sonra da yeniden doğumun anahtarını barındıran Cennet'e varacağı yol.
İçindeki o ses, ona "Yedi Şehir". "Yedi şehirde yedi yeni hal ile bulacaksın beni, her biriyle baştan boyan" diyordu. Her şehir; yeni bir hal, her hal; yeni bir deneyim sunuyordu Maria'ya. Tanrıyla bütünleşmesine adım adım yol alıyordu.
Ölümün sadece bir başlangıç olduğunu yaşamın sonsuzlugunda devam ettiğini anlatan bir hikaye yazmaya karar verir. Ölüm ve yaşamın sırları ekseninde. Kendi