Bu kitap benim net bir şekilde favorilerime girmiş bulunmaktadır. Bu kadar sürükleyici gizemi son ana kadar koruyan ve katili bulma amacıyla kimi zaman sağa sola savrulup kimi zaman ha buldum ha bulacağım derken finalde tüm teorilerini , hislerinle beraber buruşturup duvara fırlatıyor, olayın şoku ve katilin soğukkanlılığı dehşete düşürüyor , finalde katilin son durumu da ayrıca şaşırtıyor ve çok çarpıcı. Agatha christie her defasında olduğu gibi kalemini ustaca konuşturmuş, döktürmüş adeta.
SPOİLER
Katilin soğukkanlılığı beni dehşete düşürdü , bu kadar olayın içinde aynı zamanda bu kadar hissi soğukkanlı ve planlı ve cinayette tanık olarak gözlemlediği her ayrıntıyı Watson gibi yazıp dedektife yoldaşlık eden biri … bu kişi sizsiniz Dr Shephard! Dendiğinde soluğumu tuttum , katilin bile benim kadar heyecanlanmadığını seziyorum , aynı zamanda söylenecek o kadar çok şey var ki ne desem eksik kalır ayrıca Hercule Poirotun , katilin ablasıyla samimi ilişkisi nedeniyle katili açık etmemesi çok hoşuma giden bir ayrıntıydı , bu kitap tekrar tekrar okunmalı , Her ne kadar konusu benzemese de filmlerden Contratiempo(Gizemli Misafir) havası aldım ki bu en sevdiğim filmlerdendir. Puanım 10/10