Puan vermedi·400 syf.····Okunma: 05 Temmuz 2024 00:00 Selam.
İtalyada da olsanız, saraylarda da büyüseniz şansınız yoksa çocuk gelin olursunuz. Şansınız yoksa hor görülür, şiddete ve baskılara boyun eğersiniz. Sonra soyları devam etsin diye eğdiğiniz boynunuzu sıkıverirler...
Lucrezia soylu bir ailenin 5. çocuğu. Ama diğer çocuklar gibi sessiz, sakin bir süs bebeği olmadığı için "normal" kategorisine konulmamış ve onlardan ayrı yetiştirilmiş. Diğer tüm kardeşlerin birkaç tane portreleri yapılmasına rağmen Lucrezia'nın baştan savma yapılmış 1 tane portresi vardır.
Ferrara Dükü ile ablası Maria'nın nişanlı olduğu sırada Maria'nın hastalanıp ölmesi üzerine, yerine çocuk yaştaki Lucrezia'yı isterler. Dadısı onu korumak için henüz kadınlığa erişmediğini söylese de evliliği en fazla 3 yıl erteleyebilirler ve Lucrezia yine çocuk gelin olmaktan kurtulamaz. Aileden sevgi görmeyen hatta yok sayılan Lucrezia, Ferrara Dükü Alfonso'dan ummadığı bir ilgiyle karşılaşınca sevildiğini düşünür ve hisseder. Alfonso asaletini ve güzelliğini ölümsüzleştirmek için Lucrezia'nın portresini yaptırmak ister ve sarayda hummalı bir çalışma başlar. Bu süreçte çok fazla olay yaşanır ve Lucrezia hep içini kemiren şüpheyle daha çok yüzleşir. Alfonso'nun sevgisini ve kişiliğini sıkça sorgular. Ama Alfonso'nun tek derdi hükümdarlığını sürdürmek ve çocuk sahibi olmaktır. Lucrezia da er geç bunun böyle olduğunu anlar... Peki çocukları olur mu? Lucrezia bundan sonra nasıl devam eder hayatına?
Tarihi kurgu olan Evlilik Portresi, olay örgüsüyle ve karakterleriyle benim çokça ilgimi çeken ve elimden bırakamadığım bir eser oldu. Akıcı kurgu arayanlara gönül rahatlığıyla tavsiye edebilirim.
Kitapla kalın.