2024 8. kitabı
Okunma: 07 Temmuz 2024 00:20
Şimdiden yazayım, okumayanlar için spoiler ola bilir. Yani bir karakterin hayatını öğreneceğimi sanarak başladım, ama sayısız karakterlerle tanıştım, sayısız duygular yaşadım ve delilik bence hastalık değilde, farklı karakterlere sahip insanların düştüğü bir durum. Ana karakterin intihar etmesi ama başarısız olması, sonra delilerle dolu olan bir hastaneye düşmesi, aslında hayatın yaşanılır bir şey olduğunu anlaması. Yaşarken sadece kendimizi değil de, gelecekte bize ihtiyacı olacak birilerini tanıya bileceğimizi anlıyor insan. Sevgiyi sadece anne, babadan değil, başka insanlardan kazana biliriz. Hayatta kendimizi diğer insanlara benzetmeye çalışmaya biliriz, farklı olalım, farklılık kendisi güzel bir şey ve en önemlisi de şu ki, bizi sadece kendi çıkarları için kullanan insanların yanında değilde, bizi seven, her fikrimize saygı duyan birinin yanında olalım. Kendi hayatımızı kendimiz çizelim, annemiz ya da babamız kendi mesleğini devam ettirmemizi isterse, o meslekte kendimizi düşünelim, o mesleğin bizi mutlu edip, etmeyeceğini anlayalım. Bu yazdıklarım çok az bu kitapı ifade etmem için. Her sayfası özenle yazılmış gibi.
Veronika Ölmek İstiyorPaulo Coelho · Can Yayınları · 2020102,6bin okunma