2017 8. kitabı
Nietzsche'nin felsefesi üzerine yazılmış muazzam bir kitap. Böyle buyurdu zerdüşt kitabında ne anlatmak istediğini kendi ağzıyla anlatışını buluyorsunuz kitapta. Arkadaşlıkları, mektuplaşmaları ve hatta dış görünüşünden tutun da yazı şekline kadar Nietzsche' yi ilmik ilmik örüyorsunuz.
Felsefe
Nietzsche Nasıl Felsefe Yapıyordu?Karl Jaspers · Alfa Yayıncılık · 201365 okunma
Özgür Gez
Sizin dediğinize yönelik olarak Nietzsche hakkında şu yorumu paylaşmak istedim. Çünkü: "Modern Batı düşüncesinin enigması olan Friedrich Wilhelm Nietzsche bireycidir, perspektivisttir, elitisttir, devletçidir, anarşisttir, nihilisttir, varoluşçudur, yaşamsalcıdır, nasyonalisttir, enternasyonalisttir, pozitivisttir, hermenötiktir, insanın ahlâken yükselişinin filozofudur, insanın ahlâken çöküşünün filozofudur, romantizmle post-modernizm arasında bir köprüdür; bazen de 19. yy.’la günümüz düşüncesi arasındaki köprüsüz bir uçurumdur. Nietzsche aynı zamanda bir şairdir, denemecidir, filologdur. Nietzsche, her hâl ü kârda, entelektüel radikalizmin en önemli peygamberidir."