2024 88. kitabı
Ahmet Ümit'in yine imza kitaplarından biri, insanı Beyoğlu sokaklarında dolaştırırken aynı zamanda adeta o anları yaşatıyor. Her insanın Beyoğlu ve civarında her an yaşanan olayları ve karşılaştığı insanları hissedeceği bir roman olmanın yanında, samimi arkadaşlıkların ve vefanın önemini anlatıyor okurlara, ancak her insanın suça bulaşabileceği, aslında dolaylı da olsa suçun bir parçası olduğumuz gerçeği yüzümüze tokat gibi çarpıyor. Bitik hayatları ve mücadeleleri psikolojik çıkarımlar ile birlikte çok ince ve ders niteliğinde anlatan kitabın başlangıcından sonuna kadar zaman zaman sade, kimi zaman ise detaylı anlatımı, insanı duygular silsilesi içerisinde bırakıyor. Yazarın tek konulu kitaplarının genel tekniğine uygun olarak son ana kadar normal süregelen olaylar sona doğru zirve yapıp insanı şaşırtıyor. Tutkuların zarar verme pahasına peşinden gidilmesi ve insanın ancak bu şekilde doyuma ulaşabileceğinin adeta ikigai havasında anlatılarak hayatın amacı haline gelmesi romanı daha değerli hale getiriyor.
Beyoğlu RapsodisiAhmet Ümit · Yapı Kredi Yayınları · 201932,8bin okunma