Ferda

@ferday
2024 52. kitabı
Yine harika bir Zweig kitabı okudum.Kitabı okumadan önce kitabın konusu ile ilgili tahminlerim o kadar farklıydı ki. Tamamen ters köşe oldum. Öncelikle amok nedir ondan bahsedelim; Amok hastalığı, psikiyatrik bir durumdur ve kişinin aniden kontrolünü kaybederek şiddetli bir saldırganlık gösterdiği durumları ifade eder. Bu durum genellikle aniden başlar ve kişi, kendisine ya da başkalarına zarar verme eğiliminde olabilir. Amok hastalığı genellikle şiddet içeren davranışlarla kendini gösterir ve kişiye özgüdür. Bu durum, genellikle stres, utanç veya aşağılanma gibi şiddetli duygusal travmaların ardından ortaya çıkabilir. Geleneksel olarak Güneydoğu Asya ve Pasifik adalarında rastlanan bir fenomen olarak bilinir, ancak benzer davranışlar dünya genelinde görülebilir. İşte kitabımızın kahramanı olan bir doktor, Hindistan’da güzel be zengin bir kadının kendisinden istediği tedavi yardımını reddetmesi sonucu yaşadığı buhranı anlatıyor. Kitabı okurken bir kez daha anlıyoruz ki vicdan en büyük cezalandırıcıdır. İnsana yardım etmek çıkarlarımızın üzerinde bir durum olmalıdır.
Amok KoşucusuStefan Zweig · Türkiye İş Bankası Kültür Yayınları · 2021134,9bin okunma