·400 syf.····Okunma: 08 Temmuz 2024 15:28 İlk olarak genelde bu tür kitapların çevrilmesini beklediğimi söylemek istiyorum. İngilizce okumaya manhwaların yeni bölümleri dışında çok alışık değilim. Ama kitabın yazım dili çok basitti saolsun hiç yormadı. Bi de hırs yapmıştım o yüzden uzun bile sürmedi okumam (•ᴗ•)
Okumaya başlama nedenim de fandomdaki kaostu. İlk yayınlandığından beri redditteki tartışmaları falan hep okudum. VE KİTTİ GÖMDÜKLERİNİ GÖRDÜM. Ondan sonra dedim ki ben favori karakterim size naptı ki herkes bu kadar nefret ediyo. Kitabı okumadığımdan tam olarak ne halt yediğinden de emin değildim o yüzden okumaya karar verdim.
Şimdi bu kitabın olaylarına geçecek olursak, olay yok. Aynen bu kitapta hiç olay yok. Bi kitap bu kadar olaysız olabilirdi. Yani en basit romantikte bile bi olay olur demi? Yok yani hiç bişey olmadı. Bomboş bi kitaptı.
Kitabın ilk 100 sayfasında önceki kitapta olan olaylar yüzünden pae kaçıyo kai onu kovalıyo. Kitt kaiye bi görev verdi ve paeyi ona canlı getirmesini istedi. Kai infazcı olduğundan kralın emirlerine uyması gerekiyo tabiki(çünkü kendi iradesi yok mal herifin). Ama kitt bu görevi verirken aklının bi köşesinde de bi acaba vardı haklı olarak. Yani "benim kardeşim bu kıza aşıktı, ya bunlar birlikte kaçarlarsa" diye düşünmesi gayet normal. Ama kai ilk başta bunu kesinlikle reddediyo çünkü onunda babası ölmüş ve paeye o da kızgın. Ama ne hikmetse ilk 100 sayfadan sonra onu bulduğunda ilk yaptıkları şey öpüşmek *göz deviren emoji* . İlk kitapta aralarında o kadar çekim varken sadece bi kere öpüştüler demiştim ya, hah işte onun acısını bu kitapta çıkarmış yazar(kitapta smut yok bu arada, en azından normal romantik yani çok şükür) İşte kai paeyi buluyo ama pae sürekli onu wlinden kaçmaya çalışıyo bu süre zarfında. Kai de bakıyo bu kız sürekli kaçıcak, tak diye ayak bileğine kelepçe takıyo. Kelepçenin diğer ucunu da kendi ayak bileğine takıyo ve bundan sonra "ölü ağırlık" olmasın diye birbirlerinin hayatını kurtarmaya çalışıyolar. Araya lenny ve direnişin diğer wlemanları çok kısa süreliğine girdi. Unutmayın ha böyle bi karakter de vardı gibimsinden bi sahneydi yani bana çok gerekli gelmedi. Melezlerin varlığını falan öğrendik bi o gerekliydi sanırım. Sonra bunları tekrar biri kaçırınca lennylerde tekrar yok oldu ve bizi pae-kai romantizmine zorunlu bıraktılar mlsf. İşte kendi aralarında konuşmalar, sonunlarını çözmeler, kainin enayi kral sadakatinin yanlış olduğunu anlaması, paenin (spoiler) evlatlık olduğunu öğrenmesiyle diğer 200 sayfa da geçti.
En başta dediğim gibi, hiç bi olay yok sürekli romantizim, o yüzden çok sıkıcıydı. Sadece kitt için okudum ama yüz yılda bi gelen kitt bölümlerinin hepsinde yavrum depresyondaydı. Çok şaşırtıcı olarak bence çok az sahnesi de olsa kitt karakteri iyi yazılmış. Fandomun kittten neden nefret etriğini hala çözemedim bu arada, başınıza kai kadar taş düşsün inş. Kai o kadar sevilmesi için yazılmış bi karakter ki insanlar onun saçmalığını göremiyo. Bi lere çok korkak, rol adı altında normal davranabiliyo sadece. Gerçekliği asla kabul edemiyo, zihni almıyo. Sonra çok aptal. Öyle bi babaya hele ki ölmüşken hala sadakati olması gerizekalılık belirtisi bi kere. Gerçi bunu sonradan kabulleniyo Allahtan. Babası öldükten sonra bile kaderini kabullenmiş bi şekilde kitt e hizmet etmeye başlıyo ve asla onun emirlerine de karşı gelmiyo. Askerler bulmasaydı son anda paeyle kaçarlardı belkide ama evlilik teklifinden sonra bile okey ben kalbime gömerim aşkımı size mutluluklar dedi resmen. Şaka gibi. Kendi içinde ne yaşadığını gran anlamadığım zaten de umrumda olmayan bi karakter. Ne travmaları öyle derin ne de duygularının arkasında duracak kadar olgun. (Eğer belli olmadıysa, kendisinden nefret ediyorum)
Neyse kitt e geri dönelim, bence yaşadığı olaylardan sorna tepkileri gayet normaldi yani. Kaiyle babasının arası iyi olmamasına rağmen o hala atlatamamışken, kitt babasını sktir etti bi noktada. Ama onsuz yaşamayı da bilmiyo o yüzden eğer pae yanında olursa kişiliğinin ve ruhunun düzeleceğini düşünüyorum. Sonuna kadar kittin başrol olmasını savunacağım ama keşke kaiyle paenin arasında bu kadar romantizm olmasaydı. Bunun üstüne yazar kitt-paeyi nasıl yazacak inanın bilmiyorum. Eğerkitt end game olmazsa seriye devam etmeyi de düşünmüyorum bu arada. Çünkü muhtemelen evlendiklerinde pae yine onn duygularıyla oynayıp çocuğu villian yapıp çekilecek. Ha villian olsun onda problem yok ama o duygusal kopuşu kitt de bende haketmiyoruz. O yüzden 3.kitabın yazım dili çok önemli. Kitt düzgün yazılmazsa dünyanın en berbat kitabı olur benim gözümde.(bu 6 puanın 5i kitt, diğer 1de paenin soyu ve sıradan olmaması üzerine patlattığım kafa için bu arada)
Caluma gelecek olursak, adam bi kere çok zeki yani. Onun hakkındaki teorim de adamın sadece bi zihin okuyucu olmaması. Bence aynı zamanda zihinleri yönlendirdebiliyo. Kittin trans halinde gibi olan povları vardı çünkü. Adam ya zihnini okuyarak duymak istediklerini söyleyip manipüle ediyo, ya da zihnini yönlendiriyo. Diğer zekice hamlesi de paeyle kitti evlendirmeye çalışması. Direniş bitti yok oldu bırakim bende o zaman demek yerine halk tarafındna tanınan bi sıradanı kral karısı yapmak çok mantıklı. Sevdim seni adam(kesin başka amaçları var ama umrumda değil, işime geliyo mu geliyo)
Paenin soyu konusu da çok ilginç mesela. Evlatlık olmasaydı babasından bi şekilde elit kanı geçmiş olmalıydı ama evlatlık olduğunu söyleyerek yazar o ihtimali çürüttü. Peki yine de melez olabilir mi? Bence olabilir. Hatta lenny nin ona prenses dediğini de göz önine alırsak başka krallıklardan birinin varisi bile olabilir. Kral melez çocuğu olunca direniş lideri olduğunu bildiği bi şifacının kapısına bırkamış olabilir öz kızını. Yani bu ara yazarlad seviyo sonradan anlaşılan kraliyet varisi olayını, olur mu olur.
Son olarak, serinin fantastik olayı bu kitapta hiç yok bile diyebiliriz. Historical romance olsaydı daha çok severdim şahsen. Orda da bi forbidden olayı bulabilirdi bence yazar. İlla da fantastiğe gerek yokmuş yani. Romantik yanı iyi güzel de sadece romantik be bu. Bunu fantastik adı altında yayınlamaya hiç lüzum yokmuş pff. Dediğim gibi altı puanın beşi kitt e o yüzden son kitapta kitti düzgün yazmazsa ben yokum. Sarışın yeşil göz ve depresyonda olan(+ olarak villian olma ihtimali de olan) bi karakterin başrol olmamasını kesinlikle reddediyorum.
HA Bİ DE ALLAH CEZANIZI VERSİN, BÜTÜN KİTABI ONUN İÇİN OKUDUĞUM SAHNE SON SAHNEYMİŞ YA, NİYE KİMSE BANA SÖYLEMEDİ. BOŞA HEYCANLADIM YA