2017 150. kitabı
Okunma: 11 Ekim 2017 11:16
Zevkle ve keyifle okuduğum bir kitabi bitirmenin üzüntüsü içindeyim. Hani bazen öyle kitaplar olur ki hiç bitmesin istersiniz. Çünkü daha ilk sayfadan sizi esir almistir büyüsü ile. İste Ölü Kuşların Sessizliği de benim için öyle bir kitap oldu. Açıkçası okumaya başladığımda bu derece etkili bir anlatim, ince ince dokunmuş, nakış gibi işlenmiş bir kurgu beklemiyordum. Okudukça yazara hayranlığım daha da artti. Sanatçı kişiliğini bildiğim Başak Sayan'in, yazar kişiliği ile de bu kitapla tanıştım. Ve en az sanatçı yönü kadar başarılı buldum. Hayata bakiş açinizi değiştirecek olumlu saptamalarla bir nevi okur üzerinde terapi etkisi de yaratan bu güzel kitabin konusuna da kisaca değinmek istiyorum. Çünkü ben polisiye kitaplarda özet yazar gibi yapilan yorumları doğru bulmuyorum. Çünkü yazarin ince ince nakış gibi işlediği olaylar ve büyük bir çabayla elde edilen ipuclari kitabin sonuna kadar gizemini korumalı. Farkinda olmadan verilen sopiler o kitabin zevkini tamamen kaçırabilir. Ben de buna dikkat etmeye calisarak bir kaç cumle ile kitabin kurgusundan bahsedeyim. Genç bir kadin olan Nazli bir kaç yillik evli ve görünüşte mutlu bir kadındır. Kocasinı cok sevmekte fakat onun geçmişiyle ilgili de hiç bir şey bilmemektedir. Son gunlerde Nazli da bir takım sağlık problemleri ortaya çıkar. Bir tür zaman kayıpları yasamaktadir. Bir sabah kalktığında kocasının ölüm haberini alir. Polis ilk başta intihar ettigini söyler. Fakat soruşturma ilerledikçe ölüm sebebinin cinayet olduğu anlaşılır. Işte hikaye bu noktadan itibaren derinleşmeye başlıyor ve bir çok kahramanın hayatına dokunuyor. Günümüz Türkiye'sinde yaşanan sorunların da satır aralarinda işlendiği, felsefi bakış açısıyla olaylarin ve yaşamın degerlendirildigi cok guzel bir kitap olmuş. Yazarin kalemine yüreğine sağlık. Merak edenlere gönül rahatlığı ile tavsiye ederim.
Ölü Kuşların SessizliğiBaşak Sayan · Destek Yayınları · 2016905 okunma
Yazarın Kelebeğin Kaderi adlı kitabını da tavsiye ederim. Bende Başak Sayan'ı ilk o kitabı ile tanıdım ve çok sevdim. Büyük bir merakla bu kitabını aldım. Elimde okuduğum bitsin hemen başlayacağım. Kesinlikle Kelebeğin Kaderi'ni de okumalısınız.
Gonca Çiftçioğulları
Ebru Hanim tesekkur ederim tavsiyeniz için. Ben Başak Hanim'in her iki kitabıni da aldim. En kisa sürede Kelebeğin Kaderini de okuyacağım.