2024 37. kitabı
Okunma: 09 Temmuz 2024 12:16
Behice'nin Yarım Kalan İşleri- Sinem Sal Sizlere Sinem Sal'dan okuduğum ikinci kitabın incelemesi ile geldim dostlar. İlk okuduğum kitabı Bizim Zamanımız beni çok eğlendirmişti, su gibi akan bir 90'lar romanı olmuştu. Ama Behice'yi okurken yer yer kendimi çok güçlü, yer yer ise savunmasız hissettim. Aynı Ayşe Püren gibi. Kitap Ayşe Püren'in annesi öldükten sonra bahçedeki gül ağacının altında bulduğu hıdrellez dileklerini, annesi için gerçekleştirmeye başlamasını anlatıyor. Bunları gerçekleştirirken de annesinin aslında bambaşka biri olduğunu fark ediyor. Zamanla annesini mi yoksa Behice'yi mi tanıdığına karar veremiyor. Bu süreçte aslında Behice'nin dileklerini gerçekleştirirken Ayşe Püren'in kendini gerçekleştirdiğine şahit oluyoruz. Devin, Cihan, Aylin, Seher.. Sizin gibi arkadaş herkese lazım. Ah Anıl... Senden, seni kurak bir günde suda boğacak kadar nefret ettim. Sinem Sal'ın bu kitabında kullandığı metaforlar, benzetmeler ve edebi dili, Bizim Zamanımız'a göre çok çok daha güzeldi. Zevk alarak okudum. Yaz günlerinde güzel bir roman okuyayım diyenlere önerimdir efendim.
Behice'nin Yarım Kalan İşleriSinem Sal · Karakarga Yayınevi · 20231,401 okunma