Uzun zamandır bu kadar etkilendiğim bir kitap daha hatırlamıyorum. kitap şöyle başlıyor; ""Yaşamla ölüm arasında bir kütüphane var," dedi, "Bu kütüphanedeki raflar sonsuza kadar gider. her kitap yaşamış olabileceğin başka bir hayatı yaşama şansını sunar sana." farklı seçimler yapmış olsan, şu an nasıl hayatın olacağını görürsün.. Pişmanlıklarını telafi etme şansın olsaydı, bazı konularda farklı davranır mıydın?"
*Ona sunulan sonsuz hayatın içinde farklı seçimlerin yaşandığı başka başka hayatları denemeye başlıyor Nora.
Ve sonunda vardığı sonuç ise şöyle;
"Yaşayamadığımız hayatların yasını tutmak kolay. Başka yeteneklerimizi geliştirmiş, bazı teklifleri kabul etmiş olmayı dilemek kolay. Daha çok çalışmış, sevmeyi daha iyi becermiş, paramızı daha iyi idare etmiş, daha popüler biri olmuş, o gruptan ayrılmamış, Avustralya'ya gitmiş, kahve teklifini reddetmemiş ve daha çok yoga yapmış olmayı dilemek kolay...
Edinemediğimiz arkadaşlara, yapamadığımız işlere, evlenmediğimiz insanlara, yapmadığımız çocuklara özlem duymak işten değil. kendimizi başkalarının gözünden görmek ve olmamızı istedikleri bin bir kişiye dönüşmüş olmayı dilemek için en ufak bir çaba gerekmiyor. Pişmanlık duymak ve sonsuza, zamanımız doluncaya kadar duymaya devam etmek çok kolay. olası hayatlarımızdan herhangi birinin bundan daha mı iyi yoksa daha mı kötü olacağını bilemeyiz. O hayatlar yaşanıyor, evet, ama biz de yaşıyoruz ve asıl bu yaşantıya odaklanmalıyız. Her yere gidip herkesle tanışamaz, istediğimiz her mesleği yapamayız tabi ama o hayatlarda hissedeceklerimizin çoğunu hissedebiliriz yine de. Kazanmanın nasıl bir his olduğunu anlamak için bütün sporları yapmamız gerekmiyor. Müziği anlamak için gelmiş geçmiş bütün müzik eserlerini dinlememiz gerekmiyor. Şaraptan zevk alabilmek için dünyadaki bütün bağların üzümleriyle yapılmış bütün şarapları tatmamız gerekmiyor. Sevgi ve gülmek, korku ve acı, bu hayattaki en geçerli akçeler."
*Evet, gözlerimizi kapatıp önümüzdeki içeceğin tadını çıkarmak ve çalan müziği dinlemek yeterli. Şu an yaşadığımız hayatta olası tüm hayatlarda yaşayabileceğimiz kadar eksiksiz ve tam bir hayat yaşıyoruz. Yaşayacağımız duygular ise aynı. Nerde olursak olalım gökyüzü hep sonsuz. Gece Yarısı Kütüphanesi