Selâmün Aleyküm, arkadaşlar.
İstanbul Üniversitesi Cerrahpaşa'da okurken bir hocam önermişti... Okumak bir yıl sonra mezun olunca nasip oldu ama sonunda oldu elhamdülillah.
İki haftadır Öğrenmeyi Öğrenmek, İnsan İnsana, Yürümeye Devam Et kitaplarını arka arkaya okumak beni kıyas yapmaya zorladı diyebilirim. Burada tabii ki Doğan hocamızın kitabı ders kitabı niteliği taşıdığından dolayı onu kıyastan ayrı tutuyorum.
Lakin hem Altay hocam olsun hem Ferhat hocam olsun, ikisinin kalemlerinin birbirlerine yakın ve düşüncelerinin uzlaştığını düşünüyorum. Ziyadesiyle Ferhat hocamız klasik psikoloji okuyup diploma almış ve Twitter'dan esinlenerek yazarlığa soyunmuş yazarlardan kendini ayırmış. Ara ara acaba kalıp yargılara, tavsiyelere veyahut önermelere girecek mi derken birden kendisini açıklayarak bizleri rahatlatıyor.
Burada Altay hoca ile Ferhat hocamın kalemlerinin yakın olma sebebi ise, bu entel-dantel psikologlardan ayrı olarak ve kişiyi "sen toplumun kendisisin" diyerek yaftalayan çakma diplomalara inat dünyevi düzendeki eksik veyahut yanlışları belirtip bu konuda "sen şahsın için bir pay al kardeşim" demeleridir.
Netice ise, kitapları okunur başarılı buldum. Lakin bu alanda aynı zihniyet ve kabiliyette daha mahir hocalarımıza ihtiyacımız olduğunu da düşünüyorum. O sebeple inşallah çalışmalarını devam ettirirler. ( Lâmiî )