2024 45. kitabı
Toplumumuzun yüz karası, dünyanın her yerinde mağdur olan çocuk olmanın yanı sıra korunması gereken yaşlarda en çok yakınları tarafından istismar edilen gerçek yaşam hikayeleriyle geldim. Okurken hayrete düştüğüm satırlar oldu.Gerçekten biz kime nasıl güveneceğiz? Eskiden de çocuklara bu kadar istismar ediliyor muydu diye oldum olası hep düşünürüm.Özellikle küçük kentlerde,köy ve kasabada yetişenlerde de daha yaygın olduğuna bir kez daha şahit oldum. Şimdi medya,kamera,teknoloji her şey bu kadar yaygınken bunca mağdurların kendi iç dünyalarını anlatıp kişiliklerinin bölünmesi,su testi su yolunda kırılır mantığıyla hastalıklı bir noktaya gelen mağdurlar,özellikle terapi alıp vatana millete ötekileşmeden yaralarını sarmaya çalışmaları beni çok etkiledi. Mağdurların kendi ağızlarından başına gelenleri anlatıp yaşam mücadelelerini, tutunmaları, önemsenmediklerini haykırıyorlar. Boğazım düğüm düğüm oldu. Yazar,bir gazeteci.Farkındalık yaratan,cemaatlere bağlı kuran kurslarında,oyun oynarken komşu çocuğunun,ya da evde öz abisinin tacizine uğradığıyla kalmadığının asıl bundan sonra aldığı travmalarıyla nasıl başa çıktıklarının ya da çıkamadıklarının en kötüsü de tespit edildikten sonra yaşadıkları o sancılı sürecin kolay olmadığını topluma karıştıkça ayakta kalma mücadelelerine ince ince korkusuzca dile getirmiştir. Kendilerini korumayı bilmeyen bu çocuklar tehdit edilip korkutuluyorlar...İlerde yetişkin olduklarında kendi kimliklerini bulmaları uzun zaman alıyor. Son olarak,kopsun bu dünya... Yaşam koşulları,çalınan çocukların sığmaya çalıştığı,şekil aldıkça öğretilmiş dayatmalardan sivrilmeyi, cesaretli olmayı en çokta dokunulmamayı ögretilmeli... Bunun için yurdun her yerinde büyükten küçüğe yakınlarından nasıl korunması gerektiğini öğrenip susmayıp güvendikleri kişilere anlatılmasının kotu bir şey olmadığını bağıra bağıra söyleyebilmeli... Kitap , ve sevgiyle kalın... @aiklimbayraktar @destekyayinlari #rızasıyokbirkeredençokşeyolur #fundaileheryerdeoku #heryerdeoku#books #book#fyp#etamin #reklam #deği̇l #benimkütüphanem #benimseçkilerim
2024 Okuma Raporları
Rızası Yokİklim Bayraktar · Destek Yayınları · 202320 okunma