2024 41. kitabı
Tanrıların Arabaları, Erich von Daniken 1968 yılında yazıp tüm dünyada çok tartışma yaratan, milyonlarca satıp kendisini üne kavuşturan kült bir kitaptır. Mısır’daki Keops Piramidi’nden Piri Reis’in çizdiği bugün bile gizemini koruyan haritalara, İnka Medeniyeti’nden Mayalar’ın kullandığı takvimlere, Samanyolu Galaksisindeki milyarlarca yıldızda akıllı yaşam ihtimali hakkında hipotezler öne sürerek, insana farklı bir bakış açısı kazandırmaya çalışan bir kitaptır. Daniken'in teorisine göre, çok eski yıllarda gezegenimiz, uzaydaki yabancılar tarafından ziyaret ediliyordu. Ve bu yabancılar belki de, insanlığın bizzat gerçek atasıydı. Anlatımının güçlü ve akıcı olmasından dolayı yazarın öne sürdüğü hipotezler son derece dikkat çekicidir. Kitap dışı bir not: Topkapı Sarayı'nın müzeye dönüşümü sırasında Piri Reis'in Haritası orada çalışan işçiler tarafından farkında olmadıkları için uzun süre yemek masası örtüsü olarak kullanılmış, bu yüzden yıpranmıştır. Ayrıca Piri Reis'in bu haritayı kayıp olan Kristof Kolomb'un 1498 senesinde çizdiği Dünya Haritasından yararlanarak çizdiği de rivayet edilir. Konunun meraklıları için ufuk açıcı bir kitap olacağını düşünüyorum. Kitaba 8,1/10 puan veriyorum. Okumayanlar varsa ertelemeyin, keyifli okumalar.
Tanrıların ArabalarıErich von Daniken · Artemis Yayınları · 20254,547 okunma
1.956 Gösterim