···Okunma: 12 Temmuz 2024 18:15 Eğer profesyonel bir eleştiri yapacak olsaydım 10/10 vermezdim çünkü bazı şeyleri kolayca tahmin edebildim falan filan. Ama kişisel duyguları işe kattığım için 10/10'u yapıştırıp en sevdiklerime atacağım.
En başta kart olayları yüzünden özgün olmaz sanmıştım ama okudukça daha önce okumadığım bir dünya olduğunu fark ettim. Dünya inşası çok güzeldi, sihir kullanımı özgündü ve karakterler bana o kadar farklı geldi ki...
Bir yerde Elspeth'in kendi düşünceleri olmadığını söyleyen birini görmüştüm. Şöyle ki, öyle olsa bile bu çok normal çünkü kız zihnini başka bir yaratıkla paylaşıyor. Kafasının içinde beş yüz yaşında bir canavar gezerken çok da anormal değil sanki?
Bir ikincisi de booktok kesinlikle dünya inşasına değer verilmiş bir kitabı anlayamıyor. Bu kitaptan nefret edenleri anlamadım şahsen. Uzun zaman sonra elime aldığım en özgün yeni fantastiklerden biriydi. Bir buna bakın bir de Powerless'e. Özgünlük konusunda kesinlikle One Dark Window daha önde.
Ravyn okuduğum en saygılı, en sınırını bilen karakterdi ve kimse fikrimi değiştiremez. Herkes dağ ayısı yazarken Rachel İstanbul beyefendisi yazmış (Blunder beyefendisi). Bu yüzden kitap bende bambaşka yere sahip.
Yan karakterler efsane (ağlayan emoji). Özellikle Elm ve Emory. Umarım ikisi de ileride hayatta kalır. Siz olmadan okunmaz. Lütfen yaşayın.
Kabus ayrı mesele... Tavırları çok iyi. Ondan da love interest olurmuş ama Ravyn <3333 Kabus bizim yandaş olarak harika bir konumda.
Kitaba profesyonel baksam değineceğim yerler ise şunlar:
Bazı plot twistler fazla tahmin edilebilirdi. Kabusun kimliği için ipuçları iyi bırakılmıştı ama bence çok ortadaydı. Belki yazarın amacı budur ama eğer bu değilse burada eksik vardı.
Aralarındaki romantizm çok tatlıydı ama ortaya çıkışı bana yavan kaldı birazcık. Ya ben baya heyecanlı okuduğum için romantizme odaklanmayıp sadece fantastiğe odaklandım ya da cidden öyle. Araları tatlı mıydı? Evet, hatta daha da öteydi. Bu yüzden sorun edecek miyim? Hayır, etmeyeceğim.
İkinci kitabı daha satın almadım ama her an amazona girip o kitabı 200tlnin üstünde olmasına rağmen alabilirim çünkü o son çok merak etmemi sağladı.
İkiz Kızılağaç kartı bizi bekle.
AYRICA RAVYN YEW BİR MARKADIR.
okuyun.