Puan vermedi·192 syf.··Beğendi
···Okunma: 12 Temmuz 2024 23:51 Bu kitap Ekrem Baydar'ın İstanbul Emniyet Müdürü iken yaşadığı önemli günleri anlatıyor.
Çok önemli görevlerde bulunmuş, çok önemli bir döneme tanıklık etmiş bir kişi Ekrem Baydar.
Kendisi bir Korgeneral. Cumhuriyetin ilanından sonra Atatürk'ün onayı ile Istanbul Emniyet Müdürü oluyor. Onun satırlarında Atatürk'ü ne kadar sevdiğini anlamamak imkansız. Görevine düşkünlüğü inanılmaz. İstanbul'daki güvenliği Avrupa kriterlerinin bile üstüne çıkarmış bir isim. Bu görevde bulunduğu süre içerisinde tek bir kişinin görev yerini değiştiriyor. O da yine Gazi'nin isteği ile.
Bu arada işgal yıllarında, Ekrem Baydar üç buçuk sene Felah grubunun başkanlığını yapmıştır. Bu görevi sebebi ile de Atatürk'ün ona olan güveni perçinlenmiştir.
Kitapta Şeyh Sait isyanı, Atatürk'e suikast girişimlerinden de bahsediliyor. Atatürk'e suikast girişimlerinin arkasında İttihat ve Terakkicilerin parmağının olduğunu bilmek insanı ziyadesiyle üzüyor.
Samimi bir kitap. Yazarın anılarını anlattığı diğer kitabını da alacağım.
Gazi'nin "Vatanını en çok seven görevini en iyi yapandır" sözlerindeki en iyi yapanlardan biri de Ekrem Baydar. Kutlu ruhu şad olsun.