2024 72. kitabı
Okunma: 13 Temmuz 2024 09:21
SARIKANAT Öykü içerikli eserleri okumayı sevenler için, harika bir öykü eseriyle karşınızdayım. Kısa ve etkili hemencecik okunup biten bir kitap. Kitabın akıcı olması ise okumayı daha da zevkli kılıyor. Her öykü de farklı bir his farklı bir mesaj veriyor bizlere. Birbirinden farklı duygu geçişleri olan bir kitap. Her öykü hikayesi farklı bir okuma tadı verdi. Eserde ilk başlayan "Teşvikiye Camii" hikayesi; avukat bürosuna giderken bir anda kendisini camideki cenazede bulan adamın hikayesini okuyoruz. Darbe: Bu hikaye de beni çok etkiledi. 12 Eylül darbe zamanında ki bir gencin aşkına eşlik ediyoruz. Sevdiği kızı görebilmek adına dışarı çıkıp ve sonra yakalanıp gözaltına alınması etkiliydi. Bu hikâye sayesinde aslında başka bir konuyu daha öğrenmiş oldum. Nedense daha önce hiç duymamıştım ve bir yerlerde okumamıştım. Bu eserle birlikte öğrendim; eski yıllarda nüfus sayımı için sokağa çıkma yasağı uygulandığı anlatılıyordu. Kitabın da adını aldığı öyküyü ise sizlere bırakıyorum. Okuyup öğrenmenizi isterim Benim büyük bir keyifle olduğum bir eser oldu, mutlaka sizlere de tavsiye ederim. Öykü okumayı sevenler okuyun okutturun derim. Sevgili yazarımızın yüreğine emeğine sağlık, kalemi daim olsun inşallah ve bol bol okuyucuları olsun inşallah
SarıkanatBülent Görür · A7 Kitap · 202422 okunma