Atatürk'e düşman olanlar neye düşmanlar biliyor musunuz? Atatürk'e düşman olanlar akla düşmanlar, vicdana düşmanlar ve iradeye düşmanlar. Atatürk'ün ortaya koymuş olduğu cumhuriyette ne var? Her insan fikrini ve düşüncesini özgürce söyleyebilsin, istediğini üretsin ve isteyen istediği mala sahip olsun özgürlüğü var. Bakınız eğer Atatürk olmasaydı, bizler görüşlerimizi ve düşüncelerimizi böyle özgürce anlatabilir miydik? Anlatamazdık. Dolayısıyla aklın ön plana çıkmasını istemeyenler, vicdanın ön plana çıkmasını istemeyenler ve fıtratın ön plana çıkmasını istemeyenler Atatürk'ü sevmezler. Atatürk'ü sevmeyenler aklın kullanmasını istemeyenlerdir. Hâlbuki Cenab-ı Hakk (c.c.) Kur'an-ı Kerim'de 'aklını kullanmayanların üzerine Allah pislik atar, pislik yağdırır' buyurmaktadır.~Hasan Aydın
1.699 Gösterim
Konuya geniş bir yelpazede bakacak olursak eğer. 600 yıl boyunca Şeyhülislam fetvaları ve Mutlak Monarşi ile yönetilen bir coğrafyada Muhafazakâr toplum Cumhuriyet rejimini kabul edip uyum sağlayamadı ve asla da sağlayamaz. Cumhuriyet kurulduktan sonra 17 yıllık süreçte yaşanan isyanlara bakacak olursak şayet; Şeyh Said isyanı literatür de Eğil isyanı olarak geçen isyan radikal İslamcı bir senteze sahipti. 5 yıl sonrasında ise Mehmet Ali Erbil,in dedesinin müridleri Menemen de Fehmi Kubilay,ı şehit etti ve yine Radikal İslamcı bir senteze sahipti bu olayda. İskilipli Atıf hoca isyanı Frenk mukallitliği ve şapka risalesi ile oda muhafazakar bir isyandı. Velhasıl kelam ne Mustafa Kemal Atatürk'ü ne de radikal İslamcı zihniyeti bu coğrafyadan silmek imkansız.
Bu yorum görüntülenemiyor