···Okunma: 14 Temmuz 2024 09:11 Öncelikle bu kitabı bana ödünç veren kitap klubümüzün müdavimi Seda'ya çok teşekkür ediyorum. Berke Sarpaş ismini ilk kez aradaşımdan duydum ve TedX konuşmaları olduğunu insanların girişimci olması için bir akademi kurduğundan bahsetti ve ilgimi çekti.
Kitabı okumaya başladığınız zaman bu kitabın okunup bir köşeye atılacak türden bir eser olmadığını çok rahatlıkla anlayabiliyorsunuz.
Öncelikle kitap içeriğinde insan beyni ile ilgili olan bölümde beyin bölümleri ve hayvan eşleştirmeleri üzerinden anlatım çok iyidi. Berke Bey, kendisini yetiştirmek için bir çok seminerden ve birçok eğitimden geçmiş.
Bir başka dikkat çeken yönü ise kurduğu sistem ya da bizim kurmamızı istediği sistemde; geçmişten günümüze gelen düşünce sistemlerini de işin içine katarak günümüzün düşüncesiyle hibrit bir düşünce sistemi tasarlamamız ve bunu sürekli geliştirmemiz yönünde telkinlerde bulunuyor.
Son tahlil de kitap sadece bir kişisel gelişim kitabının ötesinde, ansiklopedik bir bilgi kaynağı, felsefeden dünya tarihine kadar birçok konuda insanlara genel kültürde çağ atlatacak çok değerli bir başucu kitabı.
Kesinlikle ve kesinlikle kitabı okumanızı öneririm.
Keyifli okumalar...