Puan vermedi·336 syf.····Okunma: 14 Temmuz 2024 13:54 Bana kitap okumayı sevdiren Michael Connelly yine sürekleyici ve merak uyandıran bir kitap ortaya çıkarmış. Kitapta tahminde bulunmak ve nedenleri ortaya koymak çok zordu. İlerledikçe olayların aslında düşündüğünüz gibi olmadığını göreceksiniz. Polisiye severlere tavsiye ederim.
Kitabın konusu ise Graciela McCaleb'ın kocasının ölümünün normal bir şekilde gerçekleşmediğini fark etmesi ve bunu araştırması için kocasının eski meslektaşı ve kocasının ifadesiyle araştırma konusunda peşine düştüğü olayı aydınlatana kadar bırakmayan emekli dedektif Harry Bosch'tan yardım ister. Harry bunu araştırırken olaya biraz duygusal yaklaşır, çünkü ölen kişi eski arkadaşıdır. Bosch'un olayı araştırdığı sırada FBI tarafından araştırılan farklı bir olayla yolları kesişir. Tabi ki FBI emekli bir kişinin işlerini burnunu sokmasını istemez. Olay bu şekilde devam eder. Spoiler vermemek için burada kesiyorum.
Kitapta dikkatimi çeken genelde gerginliğin yükseldiği ve olayların sonuna yaklaşıldığı durumlarda (yani olayların açığa çıkacağı) havanın çok kötü olması, yağmur, fırtına, karanlık vb. unsurlar ile heyecan ve gerilim arttırılmaya çalışılmış.