·210 syf.····Okunma: 13 Temmuz 2024 01:14 Yaşamak | Yu Hua
Merhaba sevgili kitap dostlarım. Bugün sizlere #yuhau kaleminden çıkan #yaşamak adlı eserin kitap yorumuyla geldim.
Öncelikle kitap hakkında düşüncelerimden bahsedecek olursam, kitaba bayıldım.
Tek kelimeyle harikaydı. Uzun zamandır böyle güzel bir kitap okumadım. O kadar güzeldi kii. Nasıl bitti anlayamadım bile.
Kitap daha en başındayken sizi içine çekiyor. Karakterin yaşadıklarını o kadar içselleştiiryorsunuz ki içten içe üzüldüğünüzü fark ediyorsunuz. Başta karaktere sinir olsam da giderek kendisine içim acıdı. O acıları o sefaleti, o açlığı, o kimsesizliği ben yaşıyormuş gibi hissettim. Umarım yalnız değilimdir.
Yaşama tutunma umudunu sonuna kadar hissedeceğiniz,hayatınıza yansıtacağınız hüzünlü yaşam öyküsü sizleri bekliyor.
Kitabımız iki farklı kişinin ağzından yazılıyor. Kültür Devrimi sonrası köy - kasabaları dolaşarak halk türkülerini derleyen asıl anlatıcı ile Fuqui adlı yaşlı köylü arasında geçiyor.
Fugui varlıklı bir aileden gelen bir adamdır. Jiazhen ile evlidir. Fugui zevkine düşkündür. Zamanla genelevlere düşer ve kumar bağımlısı haline gelir. Eşine eziyetler yapar. Babasından ters tepki aldığında ailesini onurlandırmak için daha hırslanır fakat ailesinin tüm mal varlığını kumarda kaybeder. Babası bunun üzerine kahrından ölür. Çaresiz ve sefalet içinde yaşamaya başlarlar. Zamanla tüm ailesini kaybetmeye başlar.Ve öyküsünün her adımında sizi hüzne boğacak Fuqui.
Fugui sizce bu olanlardan ders alıp hayata tutunacak mıdır?
Yoksa tamamen bu bataklıkta kayıp mı olacaktır?
Dönemin Kültür Devrimi sonrası toplumsal değişimleri konu alan bu eser bir dönem Çinde yasaklanmıştır.
Kesinlikle herkes tarafından okunması gereken müthiş bir kitap. Asla pişman olmayacaksınız.
Beğeneceğinize garanti veriyorum
Kitapla kalın