2024 12. kitabı
Okunma: 15 Temmuz 2024 02:21
Umut Parkı:Jane Austen Kitabı okuduğunuzda bir aşk romanı olarak düşünebilirsiniz. Fakat kitabın derinliklerine indiğiniz vakit, kitabın bir aşk romanından ziyade toplumsal sınıf çatışmasına ayna tuttuğunu fark edeceksiniz. Kitapta aynı zamanda kadının toplumdaki yerini ve herhangi bir olay karşısında kadın ve erkek arasında oluşabilecek eşitsizliklere de değiniyor. Kitabı hemen herkesin okurken keyif alabileceğini düşünüyorum. Okuması oldukça akıcı ve diğer klasiklere oranla kolay bir anlatımı var. Kitabın kısaca olay örgüsünden bahsedecek olursam : Pek de varlıklı olmayan üç kız kardeşten ortancası talih kuşu misali büyük şansla Mansfiel Park malikanesinin sahibi Sir Thomas Bertram ile evlenir ve bir boronet karısı olur. Çevresindekilerin de refah seviyesine oldukça önem veren Sir Thomas yakın dostu bir papazla karısının büyük kız kardeşinin evlenmesine vesile olur. Gel gör ki küçük kız kardeş eğitimsiz, parasız bir bahriye teğmenine aşık olur ve evlenir. İşte bu evlilikten doğan dokuz çocuktan biri olan Fanny Price teyzelerinin merhameti (!) sayesinde Mansfiel Park'a hayatının geri kalanını buradageçirmek için getirilir. İşte hikayemiz de aslında burada başlar.Fanny'i ve etrafında gelişen olayları okumaya başlıyoruz.
Umut ParkıJane Austen · Ren Kitap · 20212,639 okunma